Paljakan uusi kalastuspuisto on valmis yleisölle

Puolangan Paljakassa on rakennettu kalastuspuisto alueen läpi virtaavan Louhenjokeen. Kalastuspaikassa voi kokeilla kalastustaitoja keskiviikkona pyydystä ja vapauta -periaatteella.

Kotimaa
Virveli on taipunut kaarelle.
Jarkko Riikonen / Yle

Louhenjoen yhteyteen rakennetusta kalastuspuistosta on tehty mahdollisimman helppokulkuinen ja se on erityisesti lapsiperheille ja senioreille suunnattu.

Matkailukeskukseen rakennettu neljän kalastuslammen verkosto on ympäröity kivituhka- ja lankkupoluilla sekä kalastuslaitureilla. Lisäksi paikalla on kodat ja sääsuojat. Saaliskalojen käsittelylle on omat tilansa.

Paljakan kalastuspuiston rakentaminen on osa Paljakka Masterplan 2015 -toteutusta. Hanke maksoi 820 000 euroa, josta Kainuun ELY-keskuksen kautta maksettu julkinen rahoitus oli 80 prosenttia. Paikallisrahoituksesta (20 %) vastasivat Puolangan kunta ja Paljakan matkailuyrittäjät.

Kalastuspuistolla pyritään lisämään Paljakan matkailijavirtaa myös kesäaikaan.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua puistoon keskiviikkona kalastuksen merkeissä pyydystä ja vapauta -tekniikalla, eli kalastus on tuolloin ilmaista, mutta saalista ei saa ottaa mukaan.