1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Tampereen taidemuseo havittelee Muumilaaksolle moninkertaisia tiloja Tampellasta

Tampereen taidemuseo pohtii, sopisiko Tampellan entinen pellavatehdas museon käyttöön. Tampellassa esimerkiksi Muumilaaksolle olisi tilaa sekä pysyvälle että vaihtuville näyttelyille.

Kuva: YLE

Tampereen taidemuseo on ollut mukana Tampellan kaavoitussuunnittelussa pohtimassa vanhan pellavatehtaan soveltuvuutta museon käyttöön.

Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju sanoo, että näkisi mielellään Tampereen taidemuseon Tampellassa. Myllyharjun mukaan tila on muokattavissa museolle sopivaksi.

Kaikki toiminta saman katon alle

Taidemuseo toivoisi Tampellasta vähintään 5 000 neliömetrin tilaa, jolloin sinne mahtuisi kaikki taidemuseon toiminta eli Taidemuseo, TR1-taidehalli ja Muumilaakso.

Muumilaakso saisi Tampellasta moninkertaiset tilat alkuperäiseen verrattuna. Taidemuseo on suunnitellut, että Tampellan Muumilaaksossa voisi olla sekä pysyvä näyttely että vaihtuvia näyttelyjä.

Asuntoja vai ei?

Kaavoituksessa on esitetty kahta vaihtoehtoa, jossa toisessa Tampellaan tulisi sekä asuntoja että museotilaa ja toisessa pelkästään museotilaa.

Myllyharjun mukaan koko tila olisi parasta saada museon käyttöön muun muassa turvallisuussyistä. Esimerkiksi museon ilmastoinnin kannalta olisi parempi, ettei samassa rakennuksessa olisi asuintiloja.

Asiasta kertoi ensimmäiseksi kaupunkilehti Tamperelainen.