Juhannuksen voi viettää myös sanan äärellä

Kun suurin osa suomalaisista suuntaa juhannuksena mökeille ja lavatansseille, kääntää osa suuntansa erilaisiin krisitillisiin tapahtumiin. Joensuun Tuupovaarassa järjestetään itäsuomaisittain harvinaiset Sanan keitaan juhannusjuhlat.

juhannus
Miehen rukoilevat kädet.
Arja Lento / Yle

Kristillisiin kirkkoihin sitoutumattoman Joensuun perinteisen sanan ystävien juhannusjuhlat järjestetään tänä vuonna neljättä kertaa. Järjestön puheenjohtaja Erkki Hirvonen sanoo, että juhannusjuhlat ovat itäsuomalaisittain harvinaiset.

- Moni suuntaa täältä Isoon Kirjaan Keski-Suomeen helluntalaisten juhannusjuhliin ja Länsi-Suomessa on Jämijärvellä myös suuri helluntalaisten juhla, mutta Itä-Suomessa ei tiettävästi ole meidän lisäksi monia muita juhlia, Hirvonen kertoo.

Laulua ja makkaranpaistoa

Tuupovaaraan matkaa juhannuksena kymmeniä yöpyjiä ja tämän lisäksi paikalle odotetaan päiväkävijöitä. Tarkoituksena on viettää rento viikonloppu kristillisten teemojen ympärillä, Hirvonen sanoo.

- Meillä on raamattutunteja, mutta myös vapaampaa, lauluvoittoista ohjelmaa. Aikaa on paljon myös yhdessäololle ja makkaranpaistolle.

Hirvonen painottee, että vierailijat ovat eri kristillisistä kirkoista, eikä tapahtuma liputa minkään tietyn kirkon tai seurakunnan puolesta.

- Meille tulee myös paljon lapsiperheitä ja lapsillekin on ohjelmaa ja kaitsioita, joten aikuisetkin saavat olla vähän vapaammin.