Koe uusi yle.fi

Metsähallitus etsii vapaaehtoisia bloggaajia

Bloggaajien ei tarvitse olla huippukirjoittajia eikä heidän tarvitse omistaa venettä. Tärkeintä on innostus luonnossa liikkumiseen ja halu kertoa kokemuksistaan muille.

Metsähallitus
Näkymä Pensaskarista Perämeren kansallispuistosta.
Riikka Rautiainen / Yle

Metsähallituksen luontopalvelu etsii Boundless Bothnian Bay -hankkeeseen viittä vapaaehtoista ja innokasta Perämeren luonnossa liikkujaa, joilla on intoa kirjoittaa hyvistä ja huonoista kokemuksistaan Perämerellä liikkuessaan ja retkeillessään. Projketiln tavoitteena on luoda Perämeren alueesta yhtenäinen alue, jonka kohteet ja palvelut tunnetaan niin Suomessa kuin Ruotsissakin.

- Mikään huippukirjoittaja ei tarvitse olla, painottaa Meri Marttinen Metsähallituksen luontopalvelusta.

Mikään huippukirjoittaja ei tarvitse olla.

Meri Marttinen

- Pääasia on, että tykkää kirjoittamisesta ja haluaa kertoa omista kokemuksista muille.

Omaa venettäkään ei välttämättä tarvita. Metsähallitukselta saa apua Perämeren alueella kulkemiseen jos tarvetta on.

- Kun kirjoittajat on valittu, metsähallitus järjestää valituille yhteisen päivän Perämerellä ja näin bloggaajat voivat tutustua toisiinsa, kertoo Meri Marttinen.

Blogikirjoitukset julkaistaan myöhemmin julkistettavalla nettisivustolla.

Metsähallituksen luontopalvelulla on rakenteilla myös Perämeri-portaali, johon kerätään kaikki Perämeren kohteet yhteen. Kaikki blogit tulevat myös sinne. Metsähallitus toivoo, että valitut bloggaajat olisivat mukana kesän syksyn ja talven.

- Kirjoittaa saa niin usein kun haluaa, mutta vähintään ainakin kerran kuukaudessa, toivoo viestintäassistentti Meri Marttinen Metsähallituksen luontopalvelusta.

Samanlaisia bloggaajia etsitään myös Ruotsin puolella.

Edit: klo 14.00 Vaihdettu alaotsikko.