1. yle.fi
  2. Uutiset

Hämeen kansanedustajat lähtevät kotoilemaan

Kantahämäläiset kansanedustajat aikovat viettää lomaa kotimaassa ja vaatimattomaan tyyliin. Useimmat kevätkauden viimeisessä Politiikan puhemylly -ohjelmassa mukana olleet sanoivat viettävänsä lomaa enimmäkseen kotona ja perheen parissa.

politiikka
House of Parliament
Yle

Ministeri Päivi Räsänen aikoo mummoilla kesälomallaan, perussuomalaisten Ismo Soukola moottoripyöräilee. Johannes Koskinen varasi matkan Islantiin. Eduskunta päättää tältä kaudelta työnsä ja lähtee pitkälle kesälomalle. Seuraavan kerran Eduskuntalon sali kutsuu edustajia vasta syyskuussa.

Kevätkauden viimeinen Politiikan puhemylly kysyi keskusteluohjelmassa mukana olleita Kanta-Hämeen kansanedustajilta, millaisia suunnitelmia heillä on kesäksi.

Sirkka-Liisa Anttila (kesk):

- Olla mahdollisimman paljon kotona, kun muuten ollaan niin paljon poissa. Vietetään loma kotona, nautitaan siitä ihanasta maalaistalon pihapiiristä mikä meillä siellä omakotitalossa on.

Päivi Räsänen (kd):

- Meille syntyi vuodenvaihteessa kaksi lastenlasta, ja olen haaveillut siitä, että kesällä olisi aikaa mummoilla. En ole matkustamassa mihinkään, ihan kotona olen.

Timo Heinonen (kok):

- No jos Päivi mummoilee, niin minä iskäilen. Eli minulla on kaksi pientä lasta, ja kansanedustajan työ on sellaista, että se vie hirveästi aikaa ja voimia, ja minä olen välillä luvattoman paljonkin kotoa pois. Kesällä annan aikaa perheelle ja läheisille, mutta kyllä sinne väliin markkinoita ja tapahtumia mahtuu, niin kuin meillä itse kullakin.

Johannes Koskinen (sd):

- Kyllä meilläkin on 10- ja 12-vuotiaat tytöt, ja etupäässä kotimaassa on partioleiriä ja muuta näillä tytöillä. Mutta sitten kun täällä oli niin kuuma tämä alkukesä, niin otettiin Islantiin viikon reissu tuolla elokuun alussa.

Ismo Soukola (ps):

- Kyllä tuon heinäkuun yritän rauhoittaa mahdollisimman paljon, että kun Istanbulin ETYJ-kokouksesta kotiin selviän, niin voi olla että menee pari päivää niin ettei juurikaan kotoa hievahda. Mutta kyllä tässä on tarkoitus moottoripyörän keulaa johonkin suuntaan kääntää, pieni reissu tehdä kotimaassa.

Lue seuraavaksi