Solidium Stora Enson irtisanomisaikeista: "Määrät suuria ja valitettavia"

Valtion sijoitusyhtiö Solidiumin sijoitusjohtajan Annareetta Lumme-Timosen mukaan irtisanomisaikeet kertovat tosiasiaa rakenteellisesta markkinatilanteen heikkenemisestä.

talous

Valtion sijoitusyhtiö Solidium pitää metsäyhtiö Stora Enson irtisanomissuunnitelmien yhteydessä kerrottuja määriä suurina ja valitettavina. Stora Enso ilmoitti tiistaina aikeistaan vähentää maailmanlaajuisesti 2 500 henkilöä, joista 650 Suomesta. Solidiumin omistusosuus Stora Ensosta on 12 prosenttia.

- Määrät ovat tietenkin erittäin suuria ja sinänsä hyvin valitettavia ja ikäviä. Ne kertovat tosiasiaa rakenteellisesta markkinatilanteen heikkenemisestä, jossa yhtiön paperiliiketoiminta on. Tämän mukaan yhtiö on reagoinut, Solidiumin sijoitusjohtaja Annareetta Lumme-Timonen sanoo.

Solidium aikoo seurata Stora Enson tilannetta.

- Meille on tärkeää omistajana tässä niin kuin muissakin omistamissamme yhtiöissä, että irtisanomistilanteet hoidetaan mahdollisimman vastuullisesti ja yhtiöt pyrkivät tukemaan irtisanottujen uudelleensijoittumista kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla, Lumme-Timonen vakuuttaa.

Hän sanoo, että Solidiumin ensisijainen tehtävä on huolehtia omistusten arvon pitkäjänteisestä kasvattamisesta ja niiden kilpailukyvyn säilymisestä.

- Siitä näissäkin toimenpiteissä on perimmiltään kysymys markkinatilannenäkemykseen liittyen.

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Heidi Hautala (vihr.) ei ole halunnut kommentoida asiaa Yle Uutisille.