Itävallan poliisi ja Europol saivat rahan- ja passinväärentäjät nalkkiin

Wienissä tehdyssä pidätysoperaatiossa oli mukana myös Itävallan poliisin erikoisyksikkö.

Yhteisessä operaatiossa Itävallan poliisi, EU-maiden poliisien yhteenliittymä Europol ja Itävallan keskuspankki ovat jäljittäneet ja saaneet kiinni 13 seteleiden ja virallisten asiakirjojen väärentämisestä epäiltyä ihmistä. Poliisi epäilee ryhmän väärentäneen paitsi euroja yli 300 000 arvosta myös Serbian dinaareita, joiden arvo on joitain tuhansia euroja.

Väärennysjutun tutkinta alkoi viime vuonna. Epäillyt pidätettiin yli 200 poliisin voimin keskiviikkona Itävallan pääkaupungissa Wienissä, ja operaatioon osallistui myös Itävallan poliisin erikoisyksikkö. Pidätysten yhteydessä poliisi teki kotietsinnän yhteensä 16 taloon, joista yksi toimi väärentäjien painokeskuksena. Talosta löytyi muun muassa huomattava määrä vielä keskeneräisiä 100 euron seteleitä.

Lisäksi talossa oli muste- ja lasertulostimia, skannereita, tietokoneita sekä laminointi- ja leimausvälineitä, joilla oli sadan euron seteleiden lisäksi tehty 50 euron sekä 1000, 2000 ja 5000 dinaarin seteleitä. Poliisin mukaan talosta löytyi myös viitteitä väärennettyjen Serbian passien, ajokorttien ja muiden virallisten asiakirjojen valmistamisesta.