Miehen emansipaatio käynnissä ruokakaupassa

Pariskunnat pyrkivät mahdollisuuksien mukaan käymään juhannusostoksilla yhdessä. Yle Satakunnan tekemän gallupin mukaan miesten aktiivisuus juhlapyhiä edeltävissä isoissa elintarvikeostoksissa on lisääntynyt.

Kotimaa
Mies ja nainen kaupassa.
Karri Laihonen / Yle

Pahimman kauppatungoksen alta pääsi pois tekemällä juhannusostokset ennen torstaita. Porin marketeissa riitti silti vilskettä jo keskiviikkona.

- Kyllä pyritään sitä iso ruuhkaa välttämään. Välillä on juhannuksena aika villi määrä porukkaa kaupassa ja näyttää itse asiassa nytkin jo olevan, sanoi miehen ja kolmen lapsen kanssa marketissa asioinut porilaisnainen.

Moni keskiviikkoiltapäivällä kaupassa käyskennellyt oli vasta suunnittelemassa juhannusostoksia.

- Varsinaisesti ei olla vielä juhannusostoksilla, vaan vasta katselemassa. Huomenna aamupäivällä tapahtuu se ryntäys meidänkin perheessä, totesi elintarvikeosastolta yhytetty mies.

Mies nousemassa naisen rinnalle kaupassakävijänä

Yle Satakunnan gallupiin vastanneiden mukaan miehet ovat nykyään kiinnostuneempia osallistumaan juhlapyhiä edeltäviin elintarvikeostoksiin.

Ai tällaisia hän on kertonut? Kyllä minä olen kauppalistan tehnyt ja toimin myös maksajana

Anu, Luvia

- Jossain määrin meilläkin mies osallistuu ostoksiin. Mutta selvästi on kaveripiirissä sen huomannut, että miehillekin on tärkeää, mitä juhlapyhinä syödään, kertoi juhannusostoksilla ollut Enni.

Myös miesten leiristä allekirjoitetaan oikeaksi mielikuva matriarkaalisten kahleiden murtumisesta ruokakaupoissa.

- Kyllä se pitää paikkansa, että nykypäivänä miehet osallistuvat enemmän kaupassa käyntiin ja ostosten suunnitteluun, toteaa luvialainen Jouni.

Kaupassakäynnin tasa-arvoistumista kommentoinut Jouni kertoi myös, että heidän perheessä ostossuunnittelu tehdään yhdessä ja hän toimii maksajana. Miehen kertoma joutui kuitenkin outoon valoon Anu-vaimon tullessa paikalle:

- Ai tällaisia hän on kertonut? Kyllä minä olen kauppalistan tehnyt ja toimin myös maksajana, Anu oikaisi.