Kukonharjan ja Tattaran koulut sittenkin kiinni Nakkilassa?

Sivistyslautakunta teki päätöksen, että se esittää Tattaran ja Kukonharjan koulujen lopettamista. Aiemmin lautakunta puolsi koulujen jatkoa.

Kukonharja, Huittinen
Tattaran koulu
Juha-Petri Kujansuu

Nakkilan Kukonharjan ja Tattaran koulut todennäköisesti lakkautetaan.

Nakkilan sivistyslautakunta päätti keskiviikkona esittää kunnanhallitukselle ja -valtuustolle, että vaaditus 200 000 euron säästöt etsitään yhdistämällä koulupiirejä. Lisäksi esitetään muun muassa, että kunta ei enää ylläpitäisi keilahallia ja että säästöjä etsitään aamu- ja iltapäivätoiminnasta. Sen sijaan musiikkiopistoilta ostetaan jatkossakin palveluja.

Sivistysjohtaja Pekka Varheensalo kertoo, että säästöjen ansiosta pystytään siirtämään rahaa myös opetuksen laadun kehittämiseen.

- Säästöjä tulee yhteensä 280 000 euroa. Niitä tarvitaan vain 200 000, joten 80 000 euroa jää toiminnan kehittämiseen. Se on erittäin tärkeää, sillä meidän on pysyttävä esimerkiksi tietotekniikassa kehityksen mukana, Varheensalo sanoo.

Nakkilan sivistyslautakunta ei aiemmin suostunut hyväksymään Kukonharjan ja Tattaran koulujen lopettamista. Nyt ehdotus meni läpi, koska lautakunnan oli pakko etsiä säästöjä.

Osa lautakunnasta olisi halunnut vaatia verojen korottamista nyt hyväksyttyjen leikkausten sijaan.