Musta hevonen valittiin maailman rumimmaksi koiraksi

Tuomareiden mielestä kisan voittanut Walle näyttää sarjakuvahahmolta.

Walle-koira tepastelee punaisella matolla. Takana näkyvät hänen omistajansa varpaat ja sääret.

Maailman rumin koira on jälleen valittu Yhdysvalloissa Petalumassa järjestetyissä kisoissa. Voiton vei tällä kertaa Walle-niminen sekarotuinen haukkuja. Neljävuotiaassa uroksessa on beaglea, bokseria ja bassetia.

Walle oli kisassa todellinen musta hevonen, sillä sen omistaja päätti ilmoittaa lemmikkinsä kisaan vasta aivan viime hetkillä. Maailman rumimman koiran titteli on viime vuosina mennyt yleensä chihuahuoille, kiinanharjakoirille tai niiden risteytyksille, joten Wallen voitto oli siinäkin mielessä yllätys.

Tuomareiden mielestä isopäinen Walle näyttää sarjakuvahahmolta, joka on kasattu erilaisten koirien ja jopa muiden eläimien osista. Tuomarit olivat erityisen vaikuttuneita Wallen lyllertävästä kävelytyylistä.

Koiran omistaja Tammie Barbee otti voittoisan Wallen hoiviinsa, kun tämä oli kolmen kuukauden ikäinen pentu.

- Ihmisten mielestä Wallessa ei kaikki ole kohdillaan. Mutta minä rakastan sitä, Barbee hehkutti lemmikkiään voiton jälkimainingeissa.

Kisaan osallistui kaikkiaan kolmisenkymmentä toinen toistaan erikoisemman näköistä koiraa. Walle sai palkinnokseen 1 500 dollaria ja runsaasti medianäkyvyyttä. Ensi viikolla Walle pääsee esiintymään mm. ABC:n Jimmy Kimmel Live -ohjelmassa.