Kainuussa synkkä juhannus - kaksi menehtyi ulosajossa

Kuhmossa kaksi miestä menehtyi auton ulosajossa. Juhannusaattoyö työllisti poliisia runsaasti Kainuussa.

Kotimaa
Auringonlasku järven rannalla.
Arja Lento / Yle

Hätäkeskus sai lauantaina aamupäivällä hieman ennen puoli kymmentä ilmoituksen liikenneonnettomuudesta Kuhmossa Lentiirantiellä.

Henkilöauto oli lähtenyt luisuun ja ajautunut vastaantulevien kaistan yli metsikköön, missä auto oli pyörinyt useita kertoja ympäri. Kyydissä olleet kaksi vuonna 1991 syntynyttä kuhmolaismiestä kuolivat.

Aattoyö työllisti poliisi

Juhannusaattoyö oli Kainuun poliisin mukaan vilkas ja erilaisia tehtäviä kirjattiin kaikkiaan 52. Poliisia työllistivät muun muassa useat pahoinpitelyt ja rattijuopumukset.

Poliisi otti Nuottijärven kohdalla kiinni myös kaksi Sonkajärvellä ammuskellutta miestä, joiden hallusta löytyi pistooli. Lisäksi poliisi sai ilmoituksen Sotkamossa haulikolla ilmaan ammuskelusta. Poliisi tutkii asiaa.

Lauantaina Sotkamossa poliisi takavarikoi pistoolin, jota hallussapitäjä oli esitellyt taksikuskille. Miehellä ei ollut hallussapitolupaa aseelle.

Lauantaina Oulujärvellä oli yksi vesiliikennejuopumus. Pelastuslaitosta työllisti juhannuksen aikana myös kaksi maastopaloa. Hyrynsalmella tuli levisi maastoon laavusta, joka tuhoutui palossa täysin. Kuhmossa maastopalo sai alkunsa kokosta.