Keskisuomalainen sulkee Kuopion painon – Savon Sanomat painetaan tulevaisuudessa Varkaudessa

Kuopion Leväsellä sijaitseva painotalo on työllistänyt vakituisesti noin 30 ihmistä.

talous
Mies tarkastelee painettua lehteä painotalossa.
Timo Heikura / Yle

Keskisuomalainen Oyj sulkee muun muassa Savon Sanomia painavan Kuopion painotalon. Sulkemisen jälkeen sanomalehden painaminen siirtyy Kuopiosta Varkauteen Savon Paino Oy:lle.

Kuopion Leväsellä sijaitsevassa painossa on ollut noin 30 vakituista työntekijää. Keskisuomalainen-konsernin mukaan osalle heistä pyritään tarjoamaan töitä yhtiön muissa painoissa.

- Järjestelyllä saadaan Savon Sanomille kokonaisedullinen painoratkaisu ja konsernin muiden painojen käyttöaste nousee. Vaihtoehtona oli Kuopion painon uudistaminen tai kokonaan uuden painon rakentaminen, Keskisuomalaisen pörssitiedotteessa todetaan.

Savon Sanomien toimitusjohtaja ja päätoimittaja Jari Tourunen kertoo pörssitiedotteessa olevansa pahoillaan Kuopion painon henkilöstön puolesta. Hän uskoo, että toimialan murroksessa vastaavanlaisia päätöksiä joudutaan tekemään muissakin mediayhtiöissä.

Kuopion painossa säännöllisesti painettavia lehtiä ovat Savon Sanomien lisäksi Iisalmen Sanomat sekä kaupunkilehdet Viikkosavo, Kuopion kaupunkilehti ja Töllötin. Yksikkö kuuluu Keskisuomalaisen tytäryhtiö Lehtisepät Oy:lle. Lehtisepillä on painot myös Jyväskylässä ja Pieksämäellä.