1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Jämille puuhataan koiramaailmaa

Koira-alan liikevaihto yltää jo lähes miljardiin euroon Suomessakin. Jämi haluaisi nyt profiloitua koiraharrastajien keskuspaikkana.

Kotimaan uutiset
Koira ja ohjaaja agilityradalla.
Miira Ikonen

Satakunnassa sijaitsevalle Jämille suunnitellaan koiramaailmaa. Sinne tulisi muun muassa kilparata vinttikoirille sekä maastojuoksu- ja agilityratoja. Projekti on nyt esiselvitysvaiheessa ja sille on haettu leader-rahoitusta.

Jämijärven kunnanjohtajan Esa Ala-Karvian mukaan Jämi sopisi koiramaailman paikaksi, koska alue on jo nyt aktiivisesti koiravaljakoiden ja vetokoiraharrastajien käytössä.

- Ajatus on muhinut jo pidempään, kun olemme huomanneet, että koiraharrastajat ovat ottaneet Jämin jo nyt harrastuspaikakseen ja meillä on sitä varten isot alueet.

Ala-Karvian mukaan koiraharrastus on myös houkutteleva bisnes.

- Alan liikevaihto vuositasolla yltää jo lähes miljardiin Suomessakin. Se on niin suuri potti, että kyllä se houkuttaa bisness-mielessäkin.

Koiramaailman toteuttaminen maksaisi noin 15 000 euroa ja siihen on haettu leader-rahaa.

Jämin koirakeskusprojektin esiselvitys on tarkoitus saada valmiiksi syksyn aikana. Kunnan rooli esiselvitysvaiheessa on hallinnointi, omarahoitus tulee koiraharrastajilta.

Lue seuraavaksi