Veneiden tekniset ongelmat työllistävät meripelastajia

Oulun Meripelastajat hälytetään usein paikalle sellaisessa tilanteessa, jolloin veneessä on sattunut tekninen pulma ja jota kokematon kippari ei osaa ratkaista.

meripelastus
YLE

Oulun merivesillä liikkujat tuntevat vastuunsa vesiturvallisuudestaan jo hieman paremmin. Myös veneiden käsittelytaito ja alusten varustelu ovat parantuneet.

Oulun meripelastajien puheenjohtaja Markku Hentilän mukaan vesillä liikkuvat voisivat silti parantaa taitojaan.

- Suurin osa tehtävistä jotka meille tulee johtuu teknisistä vioista tai veneen käsittelemiseen liittyvistä ongelmista. Ne voivat johtua kipparin kokemattomuudesta tai vaikka navigaatiovirheistä, Hentilä sanoo

Esimerkiksi juhannuksena veneilyonnettomuuksia sattuu Hentilän muistin mukaan yhä vähemmän.

- Parempaan suuntaan ollaan menossa. Viimeiset viisi juhannusta ovat olleet rauhallisia, sillä vakavia onnettomuuksia ei ole sattunut, Hentilä sanoo.

Toisaalta myös veneliikenne kokonaisuudessaan on rauhallisempaa.

- Juhannuksena liikutaan vesillä vähemmän kuin kymmenkunta vuotta sitten. Mielummin jäädään satamaan tai sitten mökille. Mutta juhannuksen jälkeen liikenne vesillä kasvaa, sillä kesää on vielä pitkästi jäljellä.

Vapaehtoisuuteen perustuva Oulun Meripelastajat tekee kolmanneksen Perämeren pelastusoperaatioista. Toiminnassa on aktiivista henkilöstöä noin 25. Katsotäältä (siirryt toiseen palveluun)millaisia tehtäviä Oulun Meripelastajilla on.