Merventon tuuliturbiinitehdasta saadaan vielä odottaa

Vaasalainen tuulivoimalayhtiö Mervento ei rakenna kokoonpanotehdastaan vielä lähivuosina. Tällä hetkellä se neuvottelee ensimmäisten turbiinien toimittamisesta.

Kotimaa
Tuulimylly profiili iltahämärässä.
Ulrika Stagnäs-Lund / Yle

Tuulivoima-ala on myötätuulessa. Vaasassa toimiva The Switch tiedotti keskiviikkona yli sadan miljoonan euron uusista tilauksista. Vaasalaisen tuulivoimalayhtiö Merventon kohdalla tehtaan rakentaminen ei ole kuitenkaan vielä ajankohtaista. Mervento neuvottelee nyt uuden tuuliturbiinivoimalansa ensimmäisistä kaupallisista toimituksista.

Merventon toimitusjohtajan Jarmo Saarasen mukaan yhtiöllä on neuvotteluvaiheessa muutaman suoravetoisen voimalan kaupat. Saaranen toivoo toimitusten ratkeavan ennen vuodenvaihdetta, jolloin turbiinien valmistaminen ajoittuisi ensi vuodelle.

Pilottivoimalasta hyvät kokemukset

Saarasen mukaan Merventon oman turbiinien kokoonpanotehtaan rakentamista Vaasassa varatulle tontille saadaan odottaa vielä muutamia vuosia. Tehtaan rakentamisen edellytyksenä on vähintään 20 turbiinin vuosittainen tilauskanta.

Vaasaan alkuvuodesta 2012 valmistunut pilottivoimala on Saarasen mukaan toiminut ongelmitta ja osoittautunut erittäin luotettavaksi. Ensimmäisistä kaupallisista toimituksista käydään vakavastiotettavia neuvotteluita sekä koti- että ulkomaisten kauppakumppaneiden kanssa.

- Kansainvälinen rahoitustilanne on kaikille yrityksille, ja myös meille tuulivoima-alalla toimiville haastava, Saaranen toteaa.