1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kuvitellut tarinat luovat todellisen Baddingin Pesäkallion kesäteatterissa

Herkästä, surullisesta ja vetäytyvästä taiteilijasta löytyy myös huumorintajuinen puoli kesäteatterin musiikkinäytelmässä Raitilla – Rauli Badding. Näyttämöllä nähdään laulajan elämä lapsuudesta kuolemaan.

Kulttuuri
Kolme Baddingia: Kalle Hellman lapsena, Väinö Weckström nuorena ja Kalevi Läntelä vanhana.
Niko Rönkkö / Yle

Fiilaten ja höyläten kajahtaa kaiuttimista ja lavan eteen ryntää kirkuva tyttölauma.

”Hei tule tänne beibi, ui mun liiveihin”, laulaa Rauli Badding Somerjokea esittävä Väinö Weckström. Hän esittää Baddingia miehen parhaina vuosina.

- Raulin paras ikä oli varmaan menestysvuosina. Siinä tapahtui suuri romahtaminen myös, mutta sitten tuli suuri comeback, kun Laivat-LP tuli. Kyllä siinä paljon tapahtumia on, Weckström kuvailee roolihahmonsa esikuvan nuoruutta.

Huumorintajua mukaan vetäytyvän laulajan kuvaan

Weckström on käsikirjoittanut Baddingista kertovan musiikkinäytelmän yhdessä sen ohjaajan Satu Säävälän kanssa.

Säävälää henkilöön tarttuminen jännitti, koska ihmisillä on jo valmiiksi vahva mielikuva Somerjoesta. Tekijät haluavat valottaa Baddingin toista, erilaista puolta.

- Emme juutu kliseisiin, mutta jotakin tuttua pitää olla. Kyllä tämä aika paljon fiktiivisen puolelle meni. Fiktiivisten tapahtumien kautta yritämme raottaa Baddingin persoonaa. Mukana on paljon Raulin biisejä. Niiden kautta kerrotaan tunteista,Säävälä sanoo.

Badding ja fanit.
Niko Rönkkö / Yle

Hän arvelee, että Badding käsitetään uhrina, surullisena, vetäytyvänä ja viinan kiroissa pyöriskelevänä.

- Haluamme valottaa myös musiikintekijän ja sanoittajan sanavalmista puolta. Ja huumoripuolta myös. Kaksijakoisuus aina ihmetyttänyt, toivottavasti yleisölle tulee esille huumorintaju yllättävissäkin tilanteissa.

Pääosan esittäjälle Väinö Weckströmille tuli käsikirjoituksen tekemisen aikana vastaan laulajasta uusia tietoja.

- Tälleenkö tämä asia oikeasti meni? Tekstissä on paljon hauskoja yllättäviä knoppitietoja. Meillä on tässä sellaisia kappaleita, joita en edes tiennyt, että Rauli on tehnyt. Ihan uskomattomia biisejä.