Tieteiskirjailija Richard Matheson on kuollut

Olen legenda -kirjan kirjoittaja ja Steven Spielbergiä sekä Stephen Kingiäkin inspiroinut Richard Matheson on menehtynyt 87-vuotiaana. Mathesonin oli tarkoitus vastaanottaa keskiviikkona tunnustuspalkinto urastaan.

kulttuuri

Richard Matheson menehtyi sunnuntaina Los Angelesissa ja tieto kuolemasta levisi tiistaiaamuna Suomen aikaa. Mathesonin tunnetuimpia teoksia ovat muiden muassa romaani Olen legenda (I am Legend), josta on tehty kolme elokuvaa sekä käsikirjoitustyö The Twilight Zone -televisiosarjan useissa jaksoissa.

Inspiraationa monelle

Mathesonin sanotaan olleen merkittävä vaikuttaja alalla. Esimerkiksi vuonna 2006 Stephen King omisti romaaninsa Kuulolla (Cell) Mathesonille. Huippuohjaaja Steven Spielbergin enimmäinen kokoillan televisioelokuva taas perustui Mathesonin novelliin Duel.

Richard Mathesonin oli tarkoitus vastaanottaa keskiviikkona Saturn-tunnustuspalkinto yhdysvaltalaisen tieteis-, kauhu- ja fantasiaelokuva-akatemian myöntämänä. Akatemia on tiedottanut luovuttavansa palkinnon postuumisti ja keskiviikon gaalailta tullaan juhlimaan Mathesonin kunniaksi.

Lähteet: AP