Pyhtään karvaisin työntekijä lorvii päivät kunnantalolla

Virastokissa Pörri on kuulunut Pyhtään kunnantalon vakikalustoon parin vuoden ajan. Rauhallinen työntekijä norkoilee toimiston nurkissa ja nukkuu päivät hallintojohtajan tuolilla.

Kuva: Antti Kolppo / Yle

Pörriksi nimetty kissa muutti Pyhtään kunnantaloon pari vuotta sitten. Kukaan ei tiedä, mistä se on kotoisin. Sittemmin virastokissasta on tullut tuttu näky.

- Se vain yhtäkkiä ilmestyi tänne, ja nyt se tulee aina oven taakse kuin tulisi töihin, kertoo toimistosihteeri Paula Siira-Nieminen.

Yleensä Pörri noudattaa virka-aikaa, mutta joskus se saattaa kadota moneksikin päiväksi. Katoaminen saa sekä kunnantalon työntekijät että asiakkaat huolestumaan.

- Monet asiakkaat kyselevät Pörrin perään, jos sitä ei näy. Joskus olemme pelänneet, että onko se jäänyt auton alle, kun sitä ei ole näkynyt pitkään aikaan. Sitten se on yhtäkkiä oven takana odottamassa, että pääsisi töihin, Paula Siira-Nieminen kertoo.

Se on tosi sympaattinen ja antaa kodikkuutta tähän työpaikkaan.

Paula Siira-Nieminen

Siira-Nieminen on tyytyväinen siihen, että kissa on valinnut työpaikakseen Pyhtään kunnantalon.

- Se on tosi sympaattinen ja antaa kodikkuutta tähän työpaikkaan.

Hallintojohtajan paikka on kissan mieleen

Työpäivänsä aikana Pörri kiertelee ympäri virastotaloa ja valitsee sopivan tuolin päivätorkkuja varten. Erityisen hyvin Pörri viihtyy hallintojohtaja Matti Rupposen huoneessa.

- Tämä on sellainen otus, että se hallitsee koko virastoa. Se kiertää yläkerran kautta alas ja viettää loppupäivän yleensä tässä tai muussa huoneessa, jos en itse ole paikan päällä, Matti Rupponen kertoo.

Tämä on sellainen otus, että se hallitsee koko virastoa.

Matti Rupponen

Vaikka kissa viihtyykin huolestuttavan hyvin hallintojohtajan tuolilla, Matti Rupponen ei pelkää oman paikkansa puolesta.

- Sellainen ajatus ei ole vielä tullut mieleen. Tosin aika hyvin se tuossa viihtyy, Matti Rupponen aprikoi.

Hallintojohtaja ei epäile, että joku entinen kunnanjohtaja tai virastopäällikkö olisi ilmestynyt kunnantalolle kissan muodossa.

- Hahmo ei tuo sellaista ajatusta mieleen. Tämä tuntuu olevan rauhallinen luonne, joka ei hirveästi hötkyile, mikä ei nykyään kunnalliselämässä lyö leiville, Matti Rupponen sanoo.

Rupponen joutuu jakamaan työhuoneensa päällysmiehen ja ylitarkastajan titteleitä käyttävän työkaverinsa kanssa, vaikka tunnustautuukin enemmän koiraihmiseksi.

- Minkäs sille mahtaa, kun kissa on tämän huoneen valinnut. Näin on kai mentävä, Matti Rupponen toteaa.