1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Uusi stadion vahvistaa Eerikkilää jalkapallokeskuksena

Eerikkilä Tammelassa käy tutuksi yhä useammalle suomalaiselle jalkopallolupaukselle. Urheiluopisto on jatkuvasti investoinut kenttiin ja majoitustiloihin. Tänään opisto otti käyttöön uuden jalkapallostadionin. Tavoitteena on olla maan johtava jalkapallon valmennuskeskus.

Eerikkilä pitää neljän miljoonan euron satsausta uuteen stadioniin kirpaisevana mutta kannattavana. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Eerikkilän urheiluopiston asema jalkapalloilun hermokeskuksena vahvistuu uuden jalkapallostadionin myötä. Stadion merkitsee jatkoa tammelalaisen urheiluopiston pitkälle investointiputkelle, mutta myös vahvistusta suomalaiselle jalkapallolle. Eerikkilän tavoitteena on nostaa suomalainen jalkapallo Euroopan kymmenen parhaan joukkoon. Uusi jalkapallostadion maksoi neljä miljoonaa euroa.

Vaikka laskut kirpaisevat, urheiluopisto katsoo että harjoittelun ja valmennuksen puitteet on saatava kuntoon, sanoo Eerikkilän uusi toimitusjohtaja Petri Jakonen, entinen ammattipelaaja.

- Tärkeintä on se, että Eerikkilän tunnelma ja ilmapiiri säilyy sellaisena kuin  se on ollut tähänkin päivään asti. Ja tietysti kehittymistä pitää olla ja talon pitää kehittyä, jotta se vastaa asiakkaiden tarpeisiin. Ja siinä mielessä valmennuskeskuksena jalkapallon ja salibandyn valtakunnallinen valmennuskeskus, sen tulee seurata aikaa, ja ei pelkästään kehittää rakentamisen kautta infrastruktuuria vaan ennen kaikkea toiminnan sisältöä, linjaa Petri Jakonen.

Eerikkilä on kasvanut määrätietoisesti

- Runsaan kymmenen vuoden aikana Eerikkilän puitteita on kohennettu jo noin 15 miljoonalla eurolla, ja vastaavasti asiakasmäärä on kasvanut kymmenessä vuodessa 50 prosentilla. Juuri jalkapallo on saanut jalkapallohallin ja lämmitettäviä nurmikenttiä, ja viimeisin ponnistus on siis nyt käyttöön vihitty jalkapallostadion, sanoo valmentaja Ilkka Mäkelä.

- Tieto ja toiminnot keskittyvät tänne, ja tämä on jalkapalloilun koti, voi sanoa. Kaikki oikeastaan meidän isot huipputapahtumat aika usein keskittyvät tänne, ja tämä rupeaa olemaan suomalasille nuorillekin pelaajille jo hyvin tuttu paikka, ja kaikin puolin se tieto ja taito on keskitetty tänne Eerikkilään.

Avauspotkun uudella stadionilla potkaisi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.