1. yle.fi
  2. Uutiset

Eduskunta pui Kataisen toimintaa Himas-jupakassa

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) aikoo äänestyttää eduskuntaa pääministerin luottamuksesta. Perustuslakivaliokunta totesi viime viikolla, ettei Katainen ole toiminut lainvastaisesti tilatessaan tulevaisuusselvityksen ilman kilpailutusta.

politiikka
Jyrki Katainen ja Pekka Himanen.
Jyrki Katainen ja Pekka Himanen.Yle

Eduskunnan täysistunnossa puidaan keskiviikkona pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) toimintaa filosofi Pekka Himaselle tehdyn tulevaisuusselvitystilauksen yhteydessä.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta totesi viime viikolla, ettei Katainen ole toiminut lainvastaisesti tilatessaan selvityksen ilman kilpailutusta.

Joukko kansanedustajia teki muistutuksen Kataisen toimien lainmukaisuuden tutkimisesta. Muistutuksen ensimmäinen allekirjoittaja Teuvo Hakkarainen (ps.) ei tyydy perustuslakivaliokunnnan kantaan, vaan aikoo äänestyttää pääministerin luottamuksesta eduskunnan suuressa salissa.

Hakkarainen painotti viime viikolla Yle Uutisille, että perustuslakivaliokunnan lausunto koski vain pääministerin toiminnan lainmukaisuutta.

- Tuommoisen horoskoopin tekeminen ja siitä maksaminen, 700 000 euroa, niin se on eettisesti väärin, Hakkarainen tokaisi.

Himas-tapaus on edelleen selvittelyssä oikeuskanslerinvirastossa. Siellä selvitetään, toimivatko asiassa mukana olleet virkamiehet hyvän hallintotavan mukaisesti.

Lue seuraavaksi