1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Puukkoja ja tuliaseita Linnanmäen asiakkaiden repuissa

Joitakin Linnanmäellä käyneitä on ihmetyttänyt se, että järjestyksenvalvojat ovat tarkistaneet asiakkaiden reppuja. Toimitusjohtaja Risto Räikkösen mukaan käytäntö on syntynyt, jotta puisto pysyisi turvallisena paikkana.

Kotimaan uutiset
Vuoristorata Linnanmäen huvipuistossa.
Linnanmäen huvipuisto houkuttelee monenlaista juhlijaa.Pekka Kauranen / Yle

Alkoholijuomia, puukkoja, pippurisumutteita ja tuliaseita. Nämä ovat Linnanmäen kävijöiden repuista löytyneitä kiellettyjä asioita, joita ei puiston alueelle saa tuoda.

Linnanmäen järjestyksenvalvojat tarkastavat säännöllisin pistokokein asiakkaiden reppuja. Vapun ja juhannuksen aikaan tarkastukset kiihtyvät.

- Syynä on suomalaisten juhlamieli. Suomalaisilla on yleensä tarkoitus tuoda alkoholijuomia tänne puiston alueelle ja ne ovat ehdottomasti meillä kiellettyjä. Välillä löytyy muutakin, kuten juhannuksena pippurisumutetta. Vappuna taas löytyy yleensä puukkoja, Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen kertoo.

Räikkösen mukaan polisi vierailee usein vapun aikaan huvipuistossa, kun asiakkailta löydetään aseita.

- Olen ihmetellyt vuosikausia, miksi suomalaiset kantavat aseita mukanaan. Täytyy silti muistaa, että huvipuisto on turvallinen paikka. Täällä aseet otetaan kaikilta pois, toisin kuin tuolla kaupungin kaduilla.

Huvipuisto on yksityisalue, jota valvotaan

Vaikka Linnanmäelle pääsee ilman pääsymaksua sisään, se ei ole julkinen alue.

- Tämä on yksityisalue ja me teemme tiivistä yhteistyötä viranomaisten, kuten poliisin kanssa. He ovat muun muassa määränneet, kuinka paljon meillä pitää olla järjestyksenvalvojia. Nämä ammattilaiset ovat suorittaneet järjestyksenvalvojakortin, ja kassien tarkastaminen perustuu ihan lakiin, Räikkönen perustelee.

Jotkut asiakkaat ovat halunneet tuoda myös koiria puistoon, mutta niiltä on pääsy kielletty Linnanmäelle.

- Vain opaskoirat ja muut ammattityössä olevat koirat saavat tulla alueelle. Tämä johtuu yksinomaan asiakkaiden toiveista, Räikkönen sanoo.

Lue seuraavaksi