1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Puotila

Puotilan kartanon tulevaisuus ratkeaa huomenna

Kartano myytäneen kiinteistöosakeyhtiö Puotilan kulttuurikartanolle. Yhtiö on sama, jolle kartanon aiempi myynti tyssäsi muotovirheeseen.

Puotila
Puotilan kartano kesällä 2012.
Yle

Helsingin kiinteistölautakunta päättänee torstaina Puotilan kartanon kohtalosta.

Lautakunnan esityslistan mukaan kartano päätyy kiinteistöosakeyhtiö Puotilan kulttuurikartanolle.

Kartanoa myös havitellut Krishna-yhteisö saa puolestaan haltuunsa entisen Malmin virkistyskeskuksen.

Esitys menee helposti läpi

Helsingin kiinteistölautakunnan puheenjohtajan, kokoomuksen Pia Pakarisen mukaan Puotilan kartano myydään nyt ihan oikeasti kiinteistöosakeyhtiö Puotilan kulttuurikartanolle.

- Taho on siis sama, joka jo kertaalleen valittiin, mutta sitten kaupat peruttiin tietynlaisen muotovirheen vuoksi. Nyt kaikki on kunnossa muotoasioiden osalta, eikä tässä muutenkaan pitäisi olla mitään sellaista etteikö esitys menisi lautakunnassa läpi, sanoo kiinteistölautakunnan puheenjohtaja Pia Pakarinen.

Krishna-yhteisölle, joka myös tavoitteli Puotilan kartanoa, myydään nyt entinen Malmin virkistyskeskus, joka sijaitsee osoitteessa Latokartanontie 9.

Kummankin rakennuksen myyntihinta on 250 000 euroa.

Rakennukset ovat huonossa kunnossa

1700-luvulta peräisin olevan Puotilan kartanon kunnostuksen arvellaan maksavan yli kaksi miljoonaa euroa.

Malmin entisen virkistyskeskuksen kahden 1900-luvun alusta peräisin olevan rakennuksen kunnostuksen kustannuksiksi arvioidaan yli 1,5 miljoonaa euroa.

Puotilan kartanon myynnissä on tapahtunut useita käänteitä alkuvuodesta. Kartanoa hamusivat Krishna-liike sekä Puotila-seura, mutta uudeksi omistajaksi valikoitui yllättäen paikallisten yrittäjien ryhmä.

Kiinteistölautakunta joutui kuitenkin kumoamaan päätöksensä useiden valitusten vuoksi, ja laittoi kartanon uudelleen myyntiin.

Lue seuraavaksi