Lääkäri hellevaroituksesta: "Pysäyttää vähän ajattelemaan"

HUSin ylilääkäri Timo Sane muistuttaa, että kuumalla ei kannata tehdä fyysistä kuormitusta vaativia töitä.

Kotimaa
HUSin ylilääkäri Timo Sane.
Lämpötilat kohoavat tänään 30 asteen tienoille. Tukalan helteen raja on 27 astetta. Ylilääkäri Timo Sane antaa vinkkejä hellekestävyyden parantamiseksi.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ylilääkäri Timo Sane pitää Ilmatieteen laitoksen hellevaroituksia aiheellisina. Sanen mukaan varoituskäytäntö saa ihmiset ainakin tiedostamaan helteen vaarat.

- En pidä sitä pahana. Kyllä se pysäyttää vähän ajattelemaan, kannattaako nyt lähteä esimerkiksi pensasaitaa leikkaamaan tai kattoremonttia tekemään, silloin kun helle on pahimmillaan, Sane sanoi Ylen aamu-tv:ssä.

Sane muistuttaa, että kuumalla ei kannata tehdä fyysistä kuormitusta vaativia töitä, vaan siirtää ne suosiolla myöhemmäksi. Jos joutuu tekemään töitä kuumassa ympäristössä, taukoja on muistettava pitää ja ilma pitäisi saada kiertämään työpisteen ympärillä.

Ilmatieteen laitos aloitti hellevaroitusten antamisen vuonna 2011. Tukalasta helteestä annetaan varoitus, jos päivän maksimilämpötila nousee +27 asteeseen ja minimilämpötila +14 asteeseen.