1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Vika hiljensi radion - keskustelu jatkui lähetysikkunassa

Vika sähkönsyöttöjärjestelmässä Teiskon radio- ja tv-asemalla hiljensi keskiviikkona aamulla Yle Radio Suomen ja sen myötä Tampereen radion lähetyksen pariksi tunniksi Pirkanmaalla. Keskustelu ei silti hyytynyt, vaan sitä käytiin juontajan kanssa netin kautta lähetysikkunassa.

Kuva: Tiina Kokko / Yle

Lähetysikkunan ns. shoutbox-keskustelussa arvailtiin kilvan katkon syytä.

Atte epäili luontoa: "Ettei vaan ole Yle Tampereen katolla lähettimessä linnunpesää? Parasta käydä katolla katsomassa. : )"

Aten mukaan katkos ei johtunut ainakaan Teiskon radiomaston kaatumisesta, sillä hän tarkisti asian katsomalla ikkunasta Pispalassa.

Tuomo puolestaan uskoi, että: "Jos on linnunpesä lähettimessä niin kyllä se pian ohi menee. Suomen kesä on niin lyhyt ja linnut lentää etelään."

Jere aikoi ryhtyä suorastaan radikaaleihin toimiin: "Meinasin jo sorkkaraudalla kaivaa raktorista radion pihalle, kun meni mykäksi koko kanava."

"Ihmettelinkin, että onko helsinkiläisässän suhina saapunut Treelle?", kommentoi puolestaan Virpi, kun radiosta alkoi kuulua pelkkää suhinaa.

Meinasin jo sorkkaraudalla kaivaa raktorista radion pihalle, kun meni mykäksi koko kanava.

Jere

Äityli hämmästyi aamulla: "Äänimaisemassa lumisadetta! Eikä!! ;D"

Mari lupasi laulaa lujaa

Kun Tampereen radion aamujuontajalle Mari Siltaselle ehdotettiin, että eikö juontaja voisi vain puhua kovempaa, jotta lähetys kuuluisi, lupasi Mari laulaa lujalla äänellä Hopeista kuuta.

"Jos avais ikkunan niin voitais tulla Sorinaukiolle kuuntelemaan", jatkoi Tuomo aiheesta.

Jos avais ikkunan niin voitais tulla Sorinaukiolle kuuntelemaan.

Tuomo

Mari oli myös kuulevinaan suhinan keskeltä Sputnikin lähetystä, johon Atte arveli, että "kohta kuuluu varmaan Laikan haukuntaa". Samalla Atte arveli: "Tätä se Putinin vierailu tiesi".

Lähetysikkunan kautta myös tiedusteltiin kuinka kauan korjaus kestää, jolloin juontaja joutui turvautumaan Digitan tiedotteisiin.

Kun radion lähetyskatkokselle ei kerta kaikkiaan voinut mitään, siirryttiin lähetysikkunakommenteissa "arkisempiin" aiheisiin. Selvisi, että aamulla ei saunalautalla ollut saunojia ja kaivinkoneenkuljettaja teki töitä tosissaan.

Teiskon radio- ja tv-asema toimii jälleen, mutta niin toimii myös netinlähetysikkuna. Tervetuloa kommentoimaan!