1. yle.fi
  2. Uutiset

Kesäinen Jyväskylä ei vedä venäläisiä

Kesämatkailijoiden määrä on ollut Jyväskylän seudulla viime vuosina lievässä kasvussa. Jyväskylä häviää kesämatkailijoiden määrässä silti esimerkiksi Kuopiolle, jossa turisteja käy yli puolet enemmän.

matkailu
Vene etenee Jyväsjärvellä.
Yle / Heli Kaski

Viime vuonna Jyväskylässä ja sen lähiympäristössä matkaili noin 320-tuhatta ihmistä. Sen sijaan venäläisten osuus maakunnan kesämatkailijoista on edelleen vain muutamia prosentteja. Kuopiossa myös venäläisiä turisteja käy kesällä Jyväskylää enemmän.

Kesän osalta Keski-Suomesta vielä pitkälti puuttuvat venäläisille kohdennetut matkailutuotteet, sanoo matkailutoimiston päällikkö Maija Nurminen Jyväskylän Seudun Matkailusta.

- Esimerkiksi kalastus kiinnostaa venäläisiä, että nyt pitäisi löytää kohderyhmät ja näkökulmat siihen, että mitkä olisivat sellaisia sopivia luontoaktiviteettituotteita.

Kasvua haetaan nettinäkyvyydellä ja yhteistyöllä

Talviset aktiviteetit kiinnostavat itänaapurissa selvästi enemmän. Muun muassa Laukaassa Kylpylähotelli Peurungassa venäläisten matkailijoiden osuus on tammikuun alussa monikymmenkertainen kesäsesonkiin verrattuna. Uusien tuotteiden lisäksi myös markkinoinnissa olisi petrattavaa.

- Nyt on kehittämishankkeita menossa parhaimmillaan, esimerkiksi nettinäkyvyyttä tullaan parantamaan sähköisen median suuntaan, sanoo palvelujohtaja Juha Knööppi Kylpylähotelli Peurungasta Laukaasta.

- Eli kun kootaan lähialueen toimijoita ja tehdään heidän kanssaan vahvaa yhteistyötä ja yhteismarkkinointia, niin saadaan sitten parempaa näkyvyyttä Venäjän suuntaan, Knööppi uskoo.

Suurin matkailijaryhmä Jyväskylän seudulle tulee kesällä Saksasta. Kokonaisuudessaan ulkomaalaisten turistien osuus putosi viime vuonna Keski-Suomessa 13 prosenttia aiemmasta.

Lue seuraavaksi