1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ari Ruotsalaisen tuomio nurin Nova-jutussa

Oikeus on kumonnut Ari Ruotsalaisen tuomion Nova Groupin antamaan vaalitukeen ja Rovaniemen kelkkatehtaan kiinteistöön liittyvässä oikeusjutussa. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Rovaniemen kaupunginhallituksen entisen puheenjohtajan Ari Ruotsalaisen (kesk.) lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen reilu vuosi sitten. Helsingin hovioikeus kumosi tuomion torstaina.

Kuva: Yle / Tanja Männistö

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Rovaniemen kaupunginhallituksen entisen puheenjohtajan Ari Ruotsalaisen (kesk.) lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen huhtikuussa 2012.

Lahjuksen antamisesta käräjäoikeus tuomitsi Nova-liikemiehet Arto Merisalon ja Tapani Yli-Saunamäen.

Helsingin hovioikeus on nyt kumonnut Ruotsalaisen tuomion. Ruotsalainen oli päätöksestä huojentunut.

- Hovioikeuden ratkaisu lämmittää mieltä, ja tätä ratkaisua olen odottanut. Mutta eihän tämäkään ratkaisu missään vaiheessa korvaa minulle ja perheelle sitä elämää, mitä mie olen viisi vuotta olen tässä elänyt.

Ruotsalainen ei aio palata politiikkaan - ainakaan vielä.

- No sen aika tulee sitten joskus, katsotaan sitä myöhemmin. En ole tällaista asiaa edes miettinyt vaan olen iloinnut tästä ratkaisusta.

Osa talousrikostuomioista jäi voimaan

Hovioikeus kumosi torstaina myös kaikkien muiden Nova-jutun syytettyjen lahjustuomiot. Juttuvyyhdistä jäi voimaan ainoastaan tuomioita talousrikoksista mm. Arto ja Aija Merisalolle sekä Tapani Yli-Saunamäelle.

Sen sijaan Keskustan entinen yhteyspäällikkö Lasse Kontiola ei valittanut käräjäoikeuden päätöksestä, joten hänen saamansa sakkotuomio rekisterimerkintärikoksesta ja kirjanpitorikoksesta jäi voimaan.