1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nyt etsitään Suomen parasta uimarantaa – kerro kartalla, missä kannattaa pulahtaa

Tuhansien järvien maassa on vähintään yhtä monta uimarantaa. Mutta mikä niistä mahtaa olla kaikkein paras? Löytyykö suosikkiuimapaikkasi kotikaupungin keskustan kupeesta vai lomareitin varresta keskeltä maaseutua? Kerro, missä ovat mielestäsi parhaat uimarannat ja mikä niistä tekee erityisen. Yle Uutiset kokoaa tiedot reaaliajassa kartalle.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kartalla näet lukijoiden syöttämiä uimapaikkoja. Syötä oma uimapaikkasi klikkaamalla karttaa. Voit tarkentaa karttaa zoomaamalla. Syötettyäsi sijainnin kirjoita vielä uimapaikan nimi ja lyhyt kuvaus. Voit kertoa mm. minkälainen pohja rannassa on ja miten rannalle pääsee. Uimapaikkasi päivittyy kartalle automaattisesti lähettämisen jälkeen. Syötetyt uimapaikat eivät välttämättä näy kaikilla mobiililaitteilla.

* pakollinen tieto

Näin kartta toimii

Uimarannan suositteleminen on helppoa: etsi kartalta oikea paikka ja klikkaa sitä hiirellä. Tämän jälkeen voit kirjoittaa uimapaikan nimen kartan alla olevaan tekstikenttään. Kuvaus-kenttään voit lisätä uimapaikan kuvauksen, perustelut valinnallesi tai vaikka paikkaan liittyvän muiston.

Karttaa voi suurentaa tai pienentää, jotta oikea paikka löytyisi helpommin. Valinnan jälkeen paikkaa voi vielä tarkentaa klikkaamalla uudelleen. Ei haittaa, vaikka joku olisi jo suositellut samaa paikkaa – voit lisätä uuden merkinnän entisen viereen ja kirjoittaa siihen omat perustelusi.

Uimarantakartta on auki toistaiseksi ja suosittelut päivittyvät siihen reaaliajassa. Voit löytää kartalta esimerkiksi uuden asuinpaikkasi lähellä tai lomareittisi varrella olleen upean uimarannan, josta et ole aikaisemmin tiennyt.

Ylen toimittajat seuraavat kartan täyttymistä ja käyttävät sitä apuna jutunteossa.

Aiheesta voi keskustella Twitterissä tunnuksella #uimaranta (siirryt toiseen palveluun). Voit twiitata sinne myös kuvia omalta suosikkirannaltasi.

Kartta on tarkoitettu julkisille uimapaikoille – yksityisille uimarannoille tehdyt merkinnät poistetaan.