1. yle.fi
  2. Uutiset

Yhteispohjoismainen kirjastoauto tarvitsee lisärahaa

Rakenteilla oleva yhteispohjoismainen kirjastoauto tarvitsee lisärahaa. Suomen, Norjan ja Ruotsin alueilla kulkevan, Muonion kunnan hallinnoiman, kirjastoauton kokonaiskustannus on noussut alun perin suunnitellusta yli 50 000 euroa.

kulttuuri
Yhteispohjoismainen kirjastoautoMuonion kunta

Uuden kirjastoauton kustannuksia on lisännyt muun muassa liikuntaesteisten nostolaite, ilmastointi ja vaihtohyllyt.

- Me nojasimme alunperin valtion kustannusarvioon, joka oli 250 000 euroa. Kirjastoautojen korihinnat ovat kuitenkin kokonaisuudessa nousseet, kertoo Muonion kirjastonjohtaja Elli Kangosjärvi.

Kirjastoautossa osallisina ovat Muonio, Enontekiö ja Kautokeinon kunta Norjasta. Lisäksi auto pysähtyy parilla pysäkillä Ruotsin Pajalassa, mutta Pajala ostaa palvelun erikseen.

Kunnat ovat varautuneet maksamaan alkuperäisen hinnan, mutta nyt lisärahaa tarvittaisiin Enontekiöltä 20 000 euroa, Kautokeinolta 11 000 ja Muoniolta 25 000 euroa.

Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus myönsi 19.4.2013 kirjasto­auton hankintaa varten avustusta 120 00 euroa, ja hankinta tulee toteuttaa vuoden 2015 loppuun mennessä.

Tarkoituksena on, että uusi kirjastoauto saadaan liikenteeseen vuoden 2014 alusta.

Muonion kunnanvaltuusto käsittelee lisämäärärahaa torstaina. Kunnanhallitus on esittänyt valtuustolle, että kunta myöntää 25 000 euron lisämäärärahan ja se katetaan lainarahalla.

Lue seuraavaksi