Toivo Sukari: "Tämä on päätepiste vaalirahakohulle"

Sukari sanoo olevansa tyytyväinen hovioikeuden päätökseen lahjusjutussa, mutta uskoo saaneensa kohuliikemiehen maineen vuosikymmeniksi.

Kotimaa
Liikemies Toivo Sukari.
Liikemies Toivo Sukari.YLE

Liikemies Toivo Sukari pitää lahjuksenantosyytteiden kaatumista hovioikeudessa lahjusjutun viimeisenä etappina. Sukari kertoo osanneensa odottaa oikeuden päätöstä. Hän ei usko asian etenevän korkeimpaan oikeuteen.

- Kaikki Varsinais-Suomessa sijaitsevat hankkeeni, joihin Ilkka Kanerva liitettiin, paloiteltiin oikeudessa ja käytiin millimetrityönä läpi. Mitään näyttöä ei ollut, niin ei sitä ole sen paremmin jatkossakaan. Mielestäni on älytöntä viedä sitä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Kyllä tämä oli päätepiste vaalirahakohulle, Sukari sanoo.

Vaikka Sukari on oikeuden päätöksestä mielissään, hän kertoo suhtautuvansa surullisin mielin siihen, miten oikeusjuttu hänen mukaansa syö yrittäjyyttä ja Suomen rakentamista. Ennen hovioikeuden päätöstä hän sai käräjäoikeudelta kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen törkeästä lahjuksen antamisesta.

- Jos ajatellaan vaikka huonekalubisnestäni tai kauppakeskusten rakentamista, niin kyllähän tämä tietysti vaurioittaa ja syö täysin uskottavuutta. Sellaisen kohuliikemiehen maine jää minulle varmaan vuosiksi ja vuosikymmeniksi, Sukari toteaa.