1. yle.fi
  2. Uutiset

Ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja lisätään Varsinais-Suomessa

Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) pitää päätöstä merkittävänä tekona alueen tulevaisuudelle.

Kotimaan uutiset
Ammattikoulussa rakennusalaa opiskeleva poika mittaa lautaa.
Yle

Ammatillisten oppilaitosten aloituspaikkoja lisätään Turussa, Raisiossa ja Salossa. Opetusministeriö on päättänyt opetusministeri Krista Kiurun (sd.) johdolla valtakunnallisesti ammatillisen koulutuksen aloituspaikkojen lisäämisestä sekä leikkauksien tuntuvasta lieventämisestä.

Ammatilliset oppilaitokset Varsinais-Suomessa saavat yhteensä 185 uutta aloituspaikkaa vuoteen 2016 mennessä.

SDP:n turkulainen kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta pitää opetusministeri Kiurun päätöstä merkittävänä tekona Varsinais-Suomen koulutuksen tulevaisuudelle.

- Olen jo aiemmin keskustellut entisen opetusministeri Jukka Gustafssonin kanssa siitä, että vaikka ikäluokat pienenevät, on kasvukeskuksissa ollut pulaa aloituspaikoista. Nyt asiaa korjataan, Eloranta toteaa.

Eloranta on huolissaan siitä, että nuoret joutuvat hakemaan lukiokoulutukseen, vaikka olisivat suuntautuneet ammatilliseen koulutukseen. Hänen mukaansa jokaisella nuorella on hyvä olla toisen asteen koulutus.

- Ilman toiseen asteen koulutusta olevien työmarkkinatilanne on selvästi heikompi kuin toisen asteen koulutuksen suorittaneiden. Oppivelvollisuutta on mahdollisuuksien mukaan pidennettävä koskemaan koko toisen asteen tutkinnon suorittaminen, Eloranta vaatii.

Valtakunnallisesti eniten ammatillista koulutusta lisätään Uudellamaalla. Sen sijaan aloituspaikkoja vähennetään rajusti Itä-Suomessa ja Lapissa.

Lue seuraavaksi