Tornion kolmekymppiset juhlajatsit ja bluesit alkoivat

Puoliltapäivin kajahtivat ilmoille juhlavuottaa viettävän Kalotti jatsi-ja bluesfestivaalin ensisävelet. Jatsikuppilan tarjonnan aloitti kahden nuoren taitajan konsertti. Lappian konservatorion opiskelijat Emilia Junes ja Leo Loueranta korkkasivat festivaaliatmosfäärin.

Kuva: Heidi Hannukainen / Yle

Juhlafestivaaleilla riittää ohjelmaa sunnuntaihin saakka ja perinteisesti esiintymispaikkoja on väylän yli, molemmin puolin rajatonta rajaa.

Nuorten, tulevien tähtien lisäksi, lavoille nousee Severi Pyysalon, Jukka Perkon, M.A. Nummisen, Miriam Aidan ja Dave Lindholmin kaltaisia "alan miehiä ja naisia".

Rajalla kun ollaan, rikotaan myös musiikin rajoja

Järjestelykoneiston osa, jatsimies Markku Raikaslehto sanoo, että rajalla kun ollaan, niin rikotaan myös musiikin rajoja.

- Tarttuvaa tarjontaa on moneen korvaan, nyökyttää Raikaslehto.

Festivaaliorganisaatio muistuttaa, että tänäkin vuonna jatsi- ja bluesgeimeihin kannattaa ottaa matkaevääksi käteistä rahaa. Pankki- ja luottokortit eivät käy kaikilla juhla-alueilla.

Esiintymispaikkoina Torniossa ovat Musiikkitalo, Pikisaari, Kerhoravintola, Alatornion kirkko ja Haaparannalla Folkets Hus.