"Facebook-sormuksen" mysteeri mahdollisesti ratkeamassa

Sormuksen löytäjään yhteyttä ottaneet henkilöt kertovat, että heillä on hallussaan sormuksen vastapari.

ilmiöt
Kuva Raision Haunisten altaasta löydetystä vihkisormuksesta.
Kuva Raision Haunisten altaasta löydetystä vihkisormuksesta.Ville Valjus

Facebookissa kiertänyt kuva kadonneesta vihkisormuksesta on poikinut tiedon sormuksen mahdollisesta omistajasta. Raisiolainen Ville Valjus löysi sormuksen Haunisten altaan tekojärvestä ja laittoi tiistaina kuvan sormuksesta kiertämään Instagramissa ja Facebookissa, jotta omistaja löytyisi.

Kuvaa on jaettu Facebookissa yli viisitoista tuhatta kertaa. Ahkera jakaminen kannatti, sillä tieto on levinnyt sormuksen todennäköiselle omistajalle.

- Sormuksen omistajan tytär sekä hänen nykyinen puolisonsa ottivat minuun yhteyttä ja antoivat puhelinnumeron. En ole saanut kyseistä kaveria vielä kiinni. He sanoivat, että se on todennäköisesti tippunut uidessa, Valjus kertoo.

Haunisten altaan rantavedestä löytyneessä sormuksessa lukee "Netta 1.8 - 81". Valjuksen saamien tietojen mukaan sormus on ollut kadonneena ilmeisesti yli 30 vuotta. Hänen mukaansa vaikuttaa siltä, että nyt löytynyt omistaja ei ole huijari.

- Onhan niitä yhteydenottoja tullut varmaan vajaa kymmenen sellaista, että haluavat sormuksen omaksi. Mutta tämä sanoi, että heillä on vastapari siihen, eli naisen sormus, jossa on miehen nimi, Valjus toteaa.