Sofi Oksanen kiistää kustannusyhtiön miljoonan korvausvaateet

Oksasen mukaan hänellä ei ollut sopimusta Bazarin kanssa romaanin kirjoittamisesta ja hänellä oli oikeus purkaa käännössopimukset, koska tekijänpalkkioita ei oltu maksettu.

kulttuuri
Sofi Oksanen
Kirajilija Sofi Oksanen.Toni Härkönen / sofioksanen.com

Kirjailija Sofi Oksanen kiistää Bazar Förlagin ja Bazar Kustannuksen korvausvaatimukset kirjojensa käännösoikeuskiistassa ja valmistumattoman romaanin osalta. Oksanen on jättänyt Helsingin käräjäoikeudelle vastauksensa kanteeseen.

Sofi Oksanen katsoo, että hänellä oli oikeus purkaa käännössopimukset Bazar Förlagin kanssa, koska yhtiö oli laiminlyönyt sovittujen tekijänpalkkioiden maksamisen. Tätä Oksanen pitää törkeänä sopimusrikkomuksena, ja se antoi hänelle aiheen purkaa sopimus.

Pohjoismainen Bazar Förlag vaatii oikeudessa Oksaselta noin 4 000 euron korvausta käännösoikeussopimuksen purkamisesta.

Suomalainen Bazar Kustannus on puolestaan vaatinut Oksaselta yli miljoonan euron korvausta siitä, ettei se ole saanut Oksasen kanssa vuonna 2005 sovittua romaania Ranskalainen päärynä.

Sofi Oksasen mukaan sopimuksessa ei sovittu päivämäärää käsikirjoituksen valmistumisesta eikä hän ei ole sopimuksella sitoutunut kirjoittamaan Ranskalaista päärynää.