Suomalaiset innostuivat parhaan uimarannan etsimisestä – lähes 400 suositusta

Suosikkiuimarantoja on merkitty jo lähes 400 ympäri Suomen. Vielä ehtii ilmoittaa maan mahtavimman biitsin.

Kotimaa
Suomen kartalle on merkitty jo useita satoja suosikkiuimakohteita.
Yle

Tuhansien järvien maasta etsittävä kaikista parhain uimaranta on saavuttanut suosiota Ylen nettisivuilla. Artikkeliin on lisätty nyt jo lähes 400 suomalaisten suosikkirantaa.

Sovelluksessa pystyy merkitsemään kartalle uimarannan, ja kyselyssä pääsee myös kertomaan, mikä tekee uimarannasta kaikkein mieluisimman.

Eniten mainintoja on kerännyt Porin Yyteri, jota kehutaan jopa "maailman parhaimmaksi hiekkarannaksi". Jonkun mielestä Yyterin hiekoilla on jopa välimerellistä tunnelmaa ja onpa se myös "ainoa kansainväliset mitat täyttävä uimaranta."

Suosikkiuimapaikkoja on merkitty ympäri Suomen. Lappiin niitä on tosin kirjattu toistaiseksi vain kourallinen. Ahvenanmaakin on saanut yhden merkinnän.

Läntisin suosikkiranta löytyy Vaasasta, jossa Vistanin rantaa kuvaillaan upealla paikalla olevaksi hyvin hoidetuksi uimakohteeksi. Idässä Patvinsuon kansallispuistossa Suomunjärvellä voi nauttia 24 kilometrin hiekkarannasta ja Ylä-Lapin itäisimmässä osassa Äälisenrantaa kehutaan rauhalliseksi ja puhdasvetiseksi.

- Pienen pieni hiekkaranta, jonka lituskalle kivelle oli suuri suoritus uida lapsena. Nyt käydessä huomasin kiven olevan viiden metrin päässä rannasta! Upea kivilaituri, josta voi tehdä hienoja pommihyppyjä! Isän venerannassa syötiin eväät ja vaihdettiin vaatteet. Se oli 50 vuotta sitten! muistelee puolestaan nimimerkki Tapsa lapsuudessa Leppävirran Sorsakosken venerannalla vietettyjä kesiä.