1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Isä: Snowden saattaa palata tietyin ehdoin Yhdysvaltoihin

Televisiokanava NBC:n mukaan Snowdenin isä aikoo kirjoittaa asiaa koskevan kirjeen Yhdysvaltain oikeusministeriölle.

Tietovuotaja Edward Snowdenin isä uskoo, että hänen poikansa saattaisi palata tietyin ehdoin Yhdysvaltoihin, kertoo televisiokanava NBC. NBC:n mukaan Snowdenin isä Lonnie Snowden aikoo kirjoittaa asiaa koskevan kirjeen Yhdysvaltain oikeusministerille.

Isä sanoo NBC:lle, ettei hän ole ollut huhtikuun jälkeen yhteydessä poikaansa, mutta on melko luottavainen sen suhteen, että poika palaisi, jos tietyt ehdot täyttyvät. Ehtoina voisivat olla muun muassa, ettei Snowdenia pidätetä ennen oikeudenkäyntiä, hänelle ei anneta vaitiolomääräystä ja hän voi itse valita oikeudenkäyntinsä paikan.

Isä sanoo NBC:n haastattelussa myös olevansa huolissaan siitä, että muut manipuloivat hänen poikaansa, joukossa vuotosivusto WikiLeaksin edustajat.

Lonnie Snowdenin mielestä hänen poikansa ei syyllistynyt maanpetokseen. Isä katsoo, että vaikka poika petti Yhdysvaltain hallituksen, hän ei usko, että tämä petti Yhdysvaltain kansan.

Yhdysvallat haluaa ulkomailla pakoilevan Edward Snowdenin oikeuteen, koska tämä paljasti maan tiedustelupalvelun salaisen urkintaohjelman.