1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lestadiolaisuus

Suviseurat keräävät vanhoillislestadiolaiset Pudasjärvelle

Vanhoillislestadiolaisten vuotuinen suurtapahtuma suviseurat kerää Pudasjärvelle jopa 80 000 henkilöä. Seurat vilkastuttavat liikennettä Ranuan ja Pudasjärven välillä.

Kuva: Antti Pylväs / Yle

Suviseurat järjestetään Pudasjärven vanhalla lentokentällä. Liikenne on jonkin verran jonoutunut sekä Ranuan, Oulun ja Kuusamon suunnilla. Poliisii valvoo liikennöintiä tehostetusti.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen pääsihteeri Tuomas Hänninen sanoo, että seurat ovat alkaneet kaikin puolin myönteisesti. Suurtapahtuman järjestelyt ovat alkaneet hyvin, ja väkeä on paikalla enemmän kuin viime vuoden suviseuroissa Lopella vastaavaan aikaan. Seuraorganisaatio ennakoi, että sunnuntaina Pudasjärven suviseuroilla on yhtä aikaa paikalla jopa 80 000 ihmistä. Perjantaina seuraväkeä arvioitiin olevan seurakentällä noin 50 000.

Suviseurojen perinteinen tiedotustilaisuus järjestetään lauantaina. SRK puolustaa tänä vuonna ainakin perinteistä avioliittokäsitystä.

Suviseurat järjestettiin edellisen kerran Pudasjärvellä vuonna 1998. Pohjois-Pohjanmaa, Koillismaa ja Etelä-Lappi ovat vanhoillislestadiolaisuuden vahvoja kannatusalueita.