Kaarinasta nouseva räppibattle-liiga sallii käsikirjoitetut riimittelyt

Uudenlaisissa räppiotteluissa freestyle ja improvisointi heitetään nurkkaan. Skriivaa Ku Riivaa -otteluissa lyyrisyys kukkii jo valmiiksi mietityistä sutkautuksista.

viihde
Mies räppää riimein vastustajaansa suohon, samalla kun Skriivaa Ku Riivaa -perustajat katselevat taustalla.
Turkulainen Tuukka Hätinen eli Kaksinen (vas.) vastassaan forssalainen Riku Virtanen eli Rivo (oik.). Taustalla Skriivaa Ku Riivaa -liigan perustajat Sam Peter Hirvikangas (vas.) ja Kalle Niskanen (oik.).Sanni Inkeroinen

Skriivaa Ku Riivaa on Suomen ensimmäinen kirjoitettujen räppiottelujen eli räppibattlejen liiga. Perinteisesti räppibattleissa jutut on tapana heittää ilmoille improvisoiden, mistä on järjestetty otteluja SM-tasolla asti. Nyt uudessa formaatissa vastustajan sivaltamista sanan säilällä saa harjoitella ja käsikirjoittaa etukäteen.

- Aina noin kuukausi etukäteen ilmoitetaan bätlääjille, kuka on vastassa. Saman verran on aikaa valmistautua ja kirjoitella juttuja. Tuomarit ovat mukana jokaisessa tapahtumassa valitsemassa voittajaa. Se jää myös tilastoihin ylös, kuinka kukin on pärjännyt liigassa. Jossain vaiheessa otetaan tittelihommat kehiin ja valitaan mestarit, kertoo Kalle Niskanen, toinen Skriivaa Ku Riivaa -liigan perustajista.

Skriivaa Ku Riivaa on jo kiertänyt muun muassa Helsingissä ja Tampereella. Ensi kuussa liigan voi bongata Seinäjoki Hiphop Festivalilla.

- Homma lähti ihan siitä, että monta vuotta puhuttiin, että olisi siistiä tällainen. Ja enemmänkin siitä näkökulmasta, että olisi itse halunnut bätläämään, että kunpa joku järjestäisi tällaisia. Sitten päätettiin, että miksei me voitaisi olla niitä, jotka tuo sen Suomeen, sanoo toinen perustaja Sam Peter Hirvikangas.

Liigan perustajat rohkaisevat kaikkia battlekehään, mikäli kiinnostusta vain löytyy.

- Jos ei tiedetä entuudestaan, että oot kova räppäri, niin ota meihin yhteyttä, lähetä demoa tai tule nykäisemään hihasta itse tapahtumissa. Jos osoittaa, että on rohkeutta, niin hommaan mukaan vaan, Hirvikangas toteaa.