Hiekkaveistokset nousevat Enonkoskelle

Enonkosken kirkonkylässä käynnistyi tällä viikolla kansainväliset hiekanveistokilpailut. Keskustassa on nähtävillä mestariluokan hiekkaveistoksia.

Kotimaa
Hiekkaveisto yleiskuva
Paavo Koponen / Yle

Enonkosken mökkiläisiä ja matkalijoita odotetaan paikalle ihastelemaan hiekkaveistoksia. Hiekanveistokilpailut ovat yksi Enonkosken keinoista lisätä tietoisuutta ja kiinnostusta kylää kohtaan sekä lisätä tapahtumia kyläelämään. Hiekanveistokilpailut järjestetään tänä vuonna toisen kerran Enonkoskella.

- Ihmisiä odotetaan tuhansia käyvän jo varsinkin samaan aikaan järjestettävillä kalamarkkinoilla ja seuraavina viikoina, että kuukausina odotetaan kävijöitä katsomassa veistoksia, kertoo Jäälinna Ry:n toiminnanjohtaja Tuomo Jantunen.

- Kilpailussa kaikki ovat taiteilijoita, kuvanveistäjiä tai opettajia ja edustavat monenlaista eri taidetta, Jantunen lisää.

Hiekkaveistokset nousevat

Kilpailuun osallistuva helsinkiläinen Marika Wallden kertoo veistoksien syntyvän hiekasta ja vedestä.

- Hiekka ja vesi muodostaa sellaisen paketin, mitä pystyy veistämään. Hiekasta veistetään muoto pikkuhiljaa esiin, aivan kuin kuorisi perunaa. Kasassa veistokset pysyvät niin kauan kuin hiekkakin on kosteaa, tietää Wallden.

Viikon kestäneen kansainvälisen hiekanveistokilpailun voittajat ratkeavat huomenna kalamarkkinoiden aikana, jolloin yleisö valikoi veistoksien joukosta suosikkinsa. Yhteensä kilpailevia joukkueita sekä veistoksia on kuusi.