Yhä useampi britti putoaa lomalla parvekkeelta - viranomaisilta opaskirja turmien välttämiseksi

Erityisen paljon parveketurmia sattuu Britannian ulkoministeriön mukaan Bulgarian Sunny Beachilla ja Espanjan Mallorcalla.

Ulkomaat
Kuva seitsemän kerrosta korkeasta vaaleasta hotellista.
Montserrat T Diez / EPA

Brittiviranomaiset ovat huolestuneet koko ajan yleistyvistä brittilomalaisten parveketurmista ulkomaisissa hotelleissa. Pelkästään kesäkuussa yksi britti kuoli ja kolme loukkaantui suistuttuaan alas parvekkeelta.

Kaikkiaan parveketurmia on sattunut ulkomailla lomaileville briteille tänä vuonna jo seitsemän. Viime vuonna niitä oli 14.

Britannian ulkoministeriön mukaan erityisen turma-alttiita ovat nuoret lomalaiset, jotka ovat joko humalassa tai huumeiden vaikutuksen alaisena. Ulkoministeriön mukaan parveketurmia sattuu erityisen paljon Bulgarian Sunny Beachilla ja Espanjan Mallorcalla. Esimerkiksi Sunny Beachilla kuoli viime vuonna kolme parvekkeelta pudonnutta brittiä.

Osa pudonneista on hypännyt tarkoituksella, osa on horjahtanut vahingossa ja osa on suistunut maahan yritettyään esimerkiksi siirtyä parvekkeelta toiselle.

Ulkoministeriö on turmista niin huolestunut, että se on julkistanut opaskirjan parveketurmien välttämiseksi. Kirjasessa on muun muassa kuvia parvekkeelta putoamisen aiheuttamista vammoista.