1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Perussuomalaiset aloittelevat puoluekokousta - Soini kokosi joukkoja yhteisen linjan taakse

Timo Soini aikoo avajaispuheessaan kertoa, lähteekö hän ehdolle eurovaaleihin. Puhe näytetään suorana Yle Areenassa kello 12.40 alkaen.

timo soini puoluekokouksessa joensuussa 29062013
Soinin puhe alkaa noin kello 12.40.

Perussuomalaiset ovat aloittamassa puoluekokoustaan Joensuussa. Puolueen kaikkien aikojen suurimpaan kokoukseen on tulossa noin 1 700 puolueen jäsentä.

Median edustajia on paikalla lähemmäs sata.

Ennen virallisen puoluekokouksen alkua perussuomalaiset virittäytyivät tunnelmaan Joensuun torilla, jossa puolueen puheenjohtaja Timo Soini evästi joukkojaan kokousta varten.

Hän muun muassa painotti, että erilaiset mielipiteet ovat sallittuja puolueen sisällä.

- Mutta kun päätökset on tehty, enemmistön mukaan mennään. Ja siitä syntyy puolueen kanta, hän sanoi.

Soini myös patisti perussuomalaisten aktiiveja kohtaamaan kaikenlaisia ihmisiä toreilla ja julkisissa tiloissa ja keskustelemaan heidän kanssaan avoimesti.

Janne Porkan juontamassa toritapahtumassa esiintyivät XL5- ja Käsityöläiset -yhtyeistä tuttu muusikko Mica Ikonen ja tangokuningatar Jenna Bågeberg. He esittivät kappaleet Lintu ja lapsi, Hiljainen kylätie ja Almaz, onnen lapsi.

Timo Soinin puhe näytetään Yle Areenassa kello 12.40. Soini on mukana myös Radio Suomen Ajantasan lauantaivieras -ohjelmassa kello 14.03 alkaen. Illalla TV1:n Puolueet koolla -ohjelma pureutuu perussuomalaisiin kello 19.50.