Femen-aktivistit riisuutuivat tukholmalaisessa moskeijassa

Kolmikko vastusti mielenilmauksellaan muun muassa sharia-lakia. Poliisi epäilee heitä häiriökäyttäytymisestä.

Ulkomaat
Poliisi poistaa tukholmalaisessa moskeijassa mieltään osoittaneita Femen-aktivisteja paikalta.
Poliisi poisti tukholmalaisessa moskeijassa mieltään osoittaneita Femen-aktivisteja paikalta 29. kesäkuuta.Jonas Ekströmer / EPA

Aktivistiryhmä Femen on järjestänyt mielenilmauksen tukholmalaisessa moskeijassa Södermalmin kaupunginosassa. Rakennus oli tyhjillään, kun kolme naista riisuutui siellä tänään lauantaina. Femen-ryhmä tunnetaan mielenilmauksista, joissa he esiintyvät rinnat paljaina.

Naiset ottivat kantaa etenkin Egyptin tilanteeseen. He vastustivat iskulauseillaan muun muassa Koraaniin perustuvaa sharia-lakia. Moskeijassa oli paikalla sen työntekijöitä ja jokunen toimittaja, joka oli saanut etukäteen tiedon mielenilmauksesta. Moskeijan työntekijät kutsuivat paikalle poliisin. Poliisin mukaan työntekijät syyttävät naisten tönineen heitä. Naisia epäillään häiritsevästä käytöksestä.

Kolmikkoon kerrotaan kuuluvan egyptiläisen, tunisialaisen ja ruotsalaisen. Poliisi ei ole vahvistanut heidän kansallisuuksiaan. Tunisiassa Femen-aktivisteja tuomittiin hiljattain vankeuteen mielenilmauksen vuoksi, mutta sittemmin heidät vapautettiin.

Femen perustettiin Ukrainassa 2008. Se vastustaa muun muassa seksuaalista hyväksikäyttöä.

Lähteet: AFP