1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Robinin puistokeikalla jamittivat äidit ja tyttäret

Teinitähti Robinin Riihimäen puistokonsertissa lauloivat launtaina äidit ja tyttäret yhdessä. Teini-idolin poplauluissa lauletiin turvallisesti rakkauden tunteesta, ystävyydestä ja välillä nuoria koskettavasta yksinäisyydestä. Robin opetti myös alle kouluikäisille miten konserteissa ollaan: piti huutaa, taputtaa ja tömistää.

kulttuuri
Robin lavalla Riihimäellä kesäkuussa 2013.
Robin lavalla Riihimäellä kesäkuussa 2013.Miki Wallenius / Yle

Riihimäen Tehtaanpuistossa satoi lauantaina keskipäivällä. Kun toinen teinipoppari Tuuli oli mennyt ja ikuisuuden jatkunut rummunpärinä loppunut, seisahtui taivaan vesihana ja kotimainen teinisuosikki Robin saattoi aloittaa kesän ensimmäisen puistokonserttinsa.

Robin sai Riihimäellä lainaksi paikallisen rockfestivaalin lavan, jota oli yön tunteina suurennettu, jotta tähden sinivalkoiset lavasteet ja viisijäseninen bändi ja apujoukot mahtuivat kunnolla esiintymään.

"Robbari" alias Robin Packalen oli onnistunut houkuttelemaan Riihimäelle vajaat 5000 kuulijaa. Viimeistään nyt selvisi ketkä ovat nostaneet ja ostaneet Robinin 2010-luvun kotimaiseksi teinisensaatioksi: suomalaiset äidit ja heidän tyttärensä. Levybisneksessä tiedetään, että jos äidit saadaan jostain innostumaan, silloin suosio maksimoituu.

Riihimäellä yleisössä ovat nuorimmat 3-vuotiaita ja valtaosa koululaisia ja varhaisteinejä. Mukaan olivat tulleet kodinturvajoukoista äidit ja tädit, isiien ja veljien jäädessä selvästi paitsioon.

Robinin show kesti tunnin ja vartin päälle. Tähti potkaisee avaukseksi Chilllaillaan-kappaleen ja yleisö oli mukana heti. Äidit ja ne muutamat isät, nostavat lapsensa reppuselkään tai olkapäille, jotta juniori näkisi lavalle. Takarivissä nuristaan kun näkyvyys menee.

Suosikit kuultiin: Häröilemään, Faija skitsoo, Haluun sun palaavan, Hiljainen tyttö, Räjäytät mun pään.

Yhteislauluissa raikuu tyttöjen falsetti, mutta hurjaa hysteriaa ei sentään synny. Eturivissä ovat vanhimmat tytöt, jotka heittivät avoimesti flirttiä nuorelle pojalle. Tähteä tervehdittiin kotona askarreilluilla kylteillä, joissa tunnustettiin rakkautta sydämensärkijälle.

Tyttö yksinäinen osattiin ulkoa, mutta sitä ei laulettu kuin itsekseen hyräillen. Sensijaan Puuttuva palanen sai vipinää yleisöön.

Loppusuoralla lainattiin Tik Takilta bailuhitti_ Heilutaan_ kunnes oli läpilyöntihitin vuoro. Frontside Ollie aloitettiin acapellana ja kiihdytettiin hitaasti vauhtiin.

Kokenut taustatiimi on opettanut bändille ja Robinille miten lavalla ollaan. Bändi hymyilli ja jammailee mukana innostuneesti. Suomalaista rockpönötystä ei nähty. Robin höydynsi sirkuskoulun taitojaan ja nousi lavarakennelmiin innostamaan yleisöään kuin Michael Monroe konsanaan. Se kuuluisa volttikin nähtiin.

Riihimäen puistokeikalla pienimmätkin oppivat miten Suomen kesän rockfestivaaleilla pitää käyttäytyä, sitten kun ikää on vähän enemmän ja mutsin ja faijan voi unohtaa kotiin.

Robini toinen puistokonsertti on elokuussa Turussa. Teinitähti täyttää pari viikkoa myöhemmin 15 vuotta.

Lue seuraavaksi