Perussuomalaisten puoluesihteeri tiukentaisi maahanmuuttopolitiikkaa

Riikka Slunga-Poutsalo allekirjoitti aikanaan maahanmuuttokriittisen Nuivan vaalimanifestin ja hän on myös Hommaforumin jäsen.

politiikka
Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja puheenjohtaja Timo Soini Perussuomalaisten puoluekokouksessa.
Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja puheenjohtaja Timo Soini Perussuomalaisten puoluekokouksessa Joensuussa 30. kesäkuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Perussuomalaisten tuore puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo vaatii Suomeen tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa.

- Omaan hieman nuivan suhtautumisen maahanmuuttopolitiikkaan, mikä meillä on, hän sanoi Yle Uutisille.

Slunga-Poutsalo kertoo, että suhtautumisen taustalla ovat ennen kaikkea omat kokemukset maahanmuuttajana olemisesta muun muassa Libanonissa ja Ruotsissa.

- Meidän täytyy oppia muiden maiden virheistä ja välttää niiden tekeminen nimenomaan maahanmuuttopolitiikassa, hän sanoi.

Nuiva manifesti ja Hommaforum

Slunga-Poutsalo on esiintynyt tiukkana maahanmuuttokriitikkona jo aiemminkin. Hän esimerkiksi allekirjoitti ennen eduskuntavaaleja muun muassa Jussi Halla-ahon ja Juho Eerolan kanssa niin sanotun Nuivan manifestin. Hän on myös jäsen kovista puheista tunnetulla Homma Forum -keskustelupalstalla.

Halla-aho piti myös Slunga-Poutsalolle kannatuspuheenvuoron ennen puoluesihteerivaalia. Hän ei kuitenkaan myönnä, että tuore puoluesihteeri olisi ollut erityisesti maahanmuuttokriittisten ehdokas.

- Minä en koe ollenkaan, että perussuomalaisissa olisi maahanmuuttokriittistä siipeä. Perussuomalaiset on maahanmuuttokriittinen puolue, Halla-aho sanoi.

Soini: Kanta on ollut tiedossa

Slunga-Poutsaloa markkinoitiin puoluesihteerivaalissa erityisesti naisten ehdokkaana ja puolestapuhujana.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini kuitenkin sanoo, etteivät tuoreen puoluesihteerin maahanmuuttonäkemykset tulleet puolueväelle yllätyksenä.

- Tämä on ollut hyvin tiedossa, hänen kantansa näihin asioihin, Soini sanoi.

Hänen mukaansa maahanmuuttokriittisten asema puolueessa ei vahvistu, vaikka johtoportaassa on nyt kaksi kovaa maahanmuuttokriitikkoa, kun kansanedustaja Juho Eerola valittiin jatkamaan varapuheenjohtajistossa.

- Tämä on semmoinen myytti, jota media veivaa. Ja veivatkaa vaan, niin julkisuutta tulee perussuomalaisille, Soini sanoi.