1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tornio

Kalottijazzit kokosi ennätysyleisön

Järjestäjien mukaan hyvä sää siivitti viikonlopun yleisötapahtumia sekä Kemissä että Torniossa.

Kuva: Heidi Hannukainen / Yle

Torniossa sunnuntaina päättynyt Kalottjazz & Blues -festivaali keräsi 6000 kävijää, mikä on edellisvuosia enemmän. Tornion kaupungin kulttuurisihteeri Helena Junes sanoo, että järjestäjille jäi festivaalista hyvä mieli.

- Ohjelmat toimivat kaikissa paikoissa loistavasti ja yleisöä oli mielestäni tullut entistä laajemmalta, arvioi Junes.

Torniossa ihmiset olivat liikkeellä myös Peräpohjolan markkinoiden takia, jotka houkuttelivat kaupantekoon ja seuraamaan oheisohjelmaa 4000-5000 kävijää.

Suviseuroilla eniten väkeä

Myös Kemissä ollaan tyytyväisiä Beales-musiikin ympärille kootun kaupunkifestivaalin suosioon. Kemitiimin toiminnanjohtajan Ari Oravan mukaan kävijämäärää ei ole laskettu, mutta järjestäjät selviävät velvoitteistaan.

Kansanmusiikkifestivaali Jutajaiset  veti Rovaniemelle puolestaan 12 000 kävijää.  Järjestäjien mukaan yleisötavoite saavutettiin, vaikka suuria yleisömassoja houkuttavia tapahtumia oli tarjolla aiempaa vähemmän.

Eniten kävijöitä oli kuitenkin vanhoillislestadiolaisten suurimmassa vuosittaisessa tapahtumassa, suviseuroissa, jotka kokosivat Pudasjärvelle jopa 80 000 ihmistä. Seurat alkoivat virallisesti perjantaina.

Liikenteen odotetaan ruuhkautuvan maanantaina, kun suviseurojen paluuliikenne alkaa.