Festivaaliviikonloppu oli kesän vilkkain

Helsingin festivaalipainotteinen viikonloppu oli poliisin kannalta koko kesän vilkkain. Viikonloppu sujui kuitenkin pääosin rauhallisesti. Järjestyshäiriöt työllistivät poliisia lähinnä festivaalialueiden ulkopuolella.

Kotimaa
Yleisö seurasi kun Green Day esiintyi Rock The Beach tapahtumassa Helsingin Hietaniemessä 26. kesäkuuta.
Yleisö seurasi kun Green Day esiintyi Rock The Beach tapahtumassa Helsingin Hietaniemessä 26. kesäkuuta.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Kulunut viikonloppu sujui poliisin mukaan rauhallisesti useista festivaaleista huolimatta. Samana viikonloppuna järjestettiin muun muassa Rock the beach ja Tuska -festivaalit sekä Helsinki Pride -kulkue.

Poliisin mukaan kyseessä oli selkeästi tämän kesän vilkkain viikonloppu. Helsingin poliisilaitoksen komisario Jere Roimu sanoo, että esimerkiksi Rock the beach ja Tuska -festivaalien lähes kaikki häiriökäyttäytymiset tapahtuivat kuitenkin festarialueiden ulkopuolella.

- Tottakai se näkyy poliisille, kun on lämmin sää, ihmisillä ei ole kiire lähteä kotiin viimeisellä bussilla ja pistetään vuorokausi ympäri kaupungilla juhlien. Näillä suurilla festivaaleilla oli kuitenkin erittäin ammattitaitoiset järjestäjät ja poliisin tehtäväksi jäi lähinnä sivusta seuraaminen, Roimu sanoo.

Satoja hälytystehtäviä yössä

Poliisia työllistivät viikonloppuna etenkin päihtyneet ihmiset ja pahoinpitelyt, mutta vakavimmilta väkivallanteoilta vältyttiin. Perjatai- ja lauantaiöinä poliisi sai vajaa 400 hälytystehtävää. Vakavin tapaus sattui sunnuntaina Myllypurossa, jossa henkilö pahoinpideltiin rajusti.

- Hälytystehtäviä oli paljon, mutta ei kuitenkaan mahdottomia määriä. Helsinki on lämpimänä kesänä eläväinen kaupunki ympäri vuorokauden, Roimu sanoo.

Hietaniemessä ensimmäistä kertaa pidetty Rock The Beach -tapahtuma houkutteli järjestäjien mukaan yhteensä 51 000 kävijää.

Metallimusiikkifestivaali Tuska puolestaan keräsi Helsingin Suvilahteen 25 000 ihmistä.