Arvovieraat Farmarissa keskiviikkona

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailevat Farmari-maatalousnäyttelyssä keskiviikkona. Myös EU:n maatalousasioista vastaava pääjohtaja Jerzy Plewa vierailee Seinäjoella.

Kotimaa
Sauli Niinistö ja Jenni Haukio
Sauli Niinistö ja Jenni HaukioYLE

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tutustuvat Seinäjoen Farmari maatalousnäyttelyyn keskiviikkona 3.7.2013. Presidentti tapaa näyttelyssä tuottajia ja saa näin tuntumaa maatalouden nykypäivään.

- Olemme erittäin iloisia siitä, että presidentti puolisoineen jatkaa vanhaa hyvää tapaa ja osallistuu näyttelyyn. Sekä järjestäjät, näyttelyvieraat että erityisesti elintarviketuotannossa työskentelevät kokevat sen arvostuksen osoituksena, kertoo Farmarin johtaja Antti Siljamäki ProAgria Etelä-Pohjanmaasta.

Farmari on ProAgria Etelä-Pohjanmaan 150-vuotisjuhlanäyttely. Presidenttipari on paikalla keskiviikkona 3.7. iltapäivällä.

Myös EU:n maatalousasioista vastaava johtaja Seinäjoella

EU:n maatalousasioista vastaava pääjohtaja Jerzy Plewa vierailee myös Farmarissa keskiviikkona 3. heinäkuuta. Maatalousyrittäjillä on silloin hyvä mahdollisuus kysyä Euroopan unionin yhteisestä maatalouspolitiikasta. Keskustelutilaisuus viljelijöille järjestetään heti messujen ensimmäisenä päivänä. Paikalla on myös maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen.

  • Hienoa, että saamme Plewan vastaamaan maatalousyrittäjien mieltä polttaviin kysymyksiin. Koko EU:n laajuinen päätös yhteisen maatalouspolitiikan uudistamisesta on saatu ratkaistua, mikä tarkoittaa kansallisen tuen 141-valmistelun tiivistymistä kotimaassa. Artikla 141 lähtee siitä, että unionin tuet pitää ensin hyödyntää täysimääräisesti ennen kuin kansalliset tuet otetaan käyttöön, ministeri Koskinen sanoo.