Pudonnut paperilyhty sytytti suurpalon kierrätyslaitoksessa Britanniassa

Palo syttyi kierrätyslaitoksessa, jossa oli 100 000 tonnia muovia ja paperia. Pelastuspalvelun mukaan palo on suurin, minkä he ovat alueella nähneet.

Kierrätyslaitos paloi Britannian Smethwickissä maanantaina. Kuva: Paul Ellis / AFP

Midlandissa Britanniassa kiinalaisen paperilyhdyn putoaminen sytytti yöllä tulipalon kierrätyslaitoksessa, jossa oli 100 000 tonnia muovia ja paperia. Paloa on ollut sammuttamassa yli 200 palomiestä.

Kymmenen palomiestä on saanut sammutustöissä pieniä vammoja. Heistä kaksi vietiin sairaalahoitoon.

Palo syttyi Smethwickissä Birminghamin kaupungin lähellä. Sen nostattama savupilvi nousi enimmillään 1 800 metrin korkeuteen ja näkyi kilometrien päähän. Pelastuslaitoksen mukaan palo on aiheuttanut valtavan kuumuuden alueella.

Iltapäivään mennessä palo oli saatu hallintaan, mutta palomiesten työt alueella jatkunevat vielä lähipäivät, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Pelastuslaitoksen edustajan mukaan palo on suurin, mitä he ovat nähneet Länsi-Midlandissa.

Birminghamin kansainvälistä lentokenttää on varoitettu palosta, mutta palolla ei ole ollut vaikutusta lentoihin, BBC sanoo. Kierrätyslaitos sijaitsee teollisuusalueella, mutta lähimpänä asuvia ihmisiä on kehotettu pitämään ikkunat kiinni.

Leijuvat kiinalaiset paperilyhdyt ovat tulleet Britanniassa yhä suositummiksi juhlakoristeiksi, mutta samalla on kasvanut huoli niiden aiheuttamasta palovaarasta. Muun muassa Australia sekä Yhdysvaltain Havaijin ja Illinoisin osavaltiot ovat kieltäneet kyseiset lyhdyt.