1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Urheilu ja kulttuuri vetoavat matkailijoihin

Kulttuuri- ja urheilutapahtumat tuovat Kainuuseen heinäkuussa tuhansia ihmisiä. Kaikenikäisistä ja -kokoisista matkailijoista hyötyvät myös muut palveluntarjoajat. Suurimmat vetonaulat ovat suunnistuksen MM-kisat ja Kainuun Rastiviikko.

Kotimaan uutiset
Markkinakadun yleisöä
Jari Sirviö / Yle

Vuokattiin odotetaan heinäkuun alussa saapuvan lähes 10 000 innokasta urheilijaa suunnistuksen MM-kisoihin (siirryt toiseen palveluun) ja Kainuun Rastiviikolle (siirryt toiseen palveluun).

Suuret urheilija- ja yleisömäärät näkyvät muun muassa majoituspalveluissa. Holiday Club Katinkullan hotellihuoneet on varattu hyvissä ajoin ja tarjolla on enää yksittäisiä, pienempiä huoneistoja.

- Viime hetken muutoksia aina tulee, niistä voi kysellä lähempänä tapahtumaakin. Pääosin varaukset ovat viikon ajaksi, Katinkullan hotellipäällikkö Helena Heikkinen sanoo.

Heikkinen uskoo kisamatkailijoiden käyttävän myös paljon muitakin kuin vain majoituspalveluita.

Runoviikon vetovoima jatkuu

Keskiviikkona 3. heinäkuuta alkavaKajaanin Runoviikko (siirryt toiseen palveluun)on järjestyksessään 37. Perinteikkäässä tapahtumassa käy vuosittain noin 8 000 - 9 000 katsojaa.

Kajaanin Runoviikolla Ilkka Heiskasen Huovisen erikoiset saa toisenkin esityksen suuren kysynnän vuoksi.

Suuresta kiinnostuksesta kertoo jo ennakkoon loppuunmyydyt esitykset. Esimerkiksi Ilkka Heiskasen Huovisen erikoiset saa toisenkin esityksen suuren kysynnän vuoksi. Kajaanin Runoviikon tapahtumapäällikkö Tuula Tikkanen uskoo Runoviikolle saapuvan väkeä samaan tapaan kuin edeltävinäkin vuosina.

- Tänä vuonna tällaisena kolmen kärkenä on Ilkka Heiskasen Huovisen erikoiset, Erkki Saarelan Mysteeri Buffo, joka sekin on myynyt hyvin, sekä Merja Larivaaran Kotiapulaisettoman naisen ilta.

Taidemuseolla pidettäviin esityksiin paikat täyttyvät nopeasti pienten tilojen vuoksi. Tikkasen mukaan myös itse avajaistapahtumaan on myyty hyvin lippuja.

Sekä kulttuuria että urheilua Hilpeässä heinäkuussa

Kulttuuria on tarjolla runojen lisäksi muussakin muodossa, kun lapsille ja perheille suunnattuHilpeä Heinäkuu (siirryt toiseen palveluun)-tapahtuma järjestetään Kuhmossa seitsemättä kertaa. Tapahtuman taustalla toimivat muun muassa Juminkeko Säätiö, Kuhmon Kamarimusiikki, Kuhmo-Talo, Luontokeskus Petola sekä Musiikkijuhla Sommelo.

On selvästi ollut havaittavissa, että lapsille ja nuorille on kulttuuritapahtumia liian vähän tarjolla.

Markku Nieminen

Juminkeko Säätiön puheenjohtajan Markku Nieminen kertoo lapsille ja nuorille suunnatulla kulttuuritapahtumalla olleen tarvetta.

- On selvästi ollut havaittavissa, että lapsille ja nuorille on kulttuuritapahtumia liian vähän tarjolla. Jos halutaan, että lapsista kasvaa tasapainoisia aikuisia niin silloin kulttuuri on parasta ruokaa.

Hilpeässä Heinäkuussa eri toimijat järjestävät omilta toimialueiltaan niin kulttuuriin, luontoon kuin liikuntaankin liittyviä tapahtumia. Nieminen odottaa Hilpeän Heinäkuun kävijämäärän nousevan viimekesäisestä noin 1 500 kävijästä yli 2 000 kävijään.

Muita tapahtumia heinäkuun aikana Kainuussa ovat muun muassa Musiikkijuhla Sommelo (siirryt toiseen palveluun), Kuhmon Kamarimusiikkifestivaali (siirryt toiseen palveluun) sekä Puolangan Pessimismi-ilta (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi