Nyt Pyhtäällä surffataan sisällä ja leijutaan putkessa

Suomen ensimmäisessä tuulitunnelissa saa leikkiä rauhassa. Yhden tunnin lento vastaa noin 60 laskuvarjohyppyä tuulitunnelissa.

Ihmisiä leijumassa ilmavirrassa.

Suomen ensimmäinen tuulitunneli avasi tänään ovensa Pyhtäällä. Ensimmäiset innokkaat ovat päässeet kokeilemaan, miltä lentäminen sisätiloissa tuntuu.

Leijuntaputken lisäksi elämysurheilukeskus Sirius Sport Resortissa on lainelautailuallas, jossa voi harjoitella surffausta vinhasti virtaavan vesipatjan päällä.

Surffausta, lumilautailua ja skeittaamista koko ikänsä harrastanut Santiago Cerda opettaa surffausta Siriuksessa. Mallorcalta kotoisin olevan Cerdan mukaan harrastuksessa yhdistyvät eri lautailulajien taidot.

- Se on yhdistelmä vesi-, rulla-, lumi- ja lainelautailua. Siinä on jotain niistä kaikista, mutta se ei ole mitään niistä, Cerda kuvailee.

Cerdan mukaan kuka tahansa voi oppia taidon muutamassa päivässä.

- Minulla on ollut 5- ja 90-vuotiaat oppilaat. Sen ikähaarukan välissä kuka tahansa oppii surffaamaan, Cerda vakuuttaa.

Tuulitunneli viehättää kokeneita laskuvarjohyppääjiäkin

Kilpalaskuvarjohyppääjä Markus Riihonen on iloinen Pyhtään tuulitunnelin valmistumisesta. Aiemmin Viihonen kävi joukkueensa kanssa Venäjällä harjoitusleireillä, kun tuulitunnelia ei Suomesta löytynyt.

- Tätä on odotettu pitkään, nyt lyheni reissumatka huomattavasti. Olen kolme viikkoa tätä testaillut ja erinomaiselta tuntuu, Riihonen kehuu.

Verrattuna koneesta hyppäämiseen tuulitunneli säästää ainakin aikaa. Yhden tunnin lento vastaa noin 60 laskuvarjohyppyä tuulitunnelissa.

Laskuvarjohyppäämistä harrastava Mika Selvinen tuli kokeilemaan tuuliputkea Helsingistä. Kokemus sai kokeneelta laskuvarjohyppääjältä kiitosta.

- Tunne on sama kuin koneesta hypätessä. Nyt ei vaan tarvitse katsoa mittariin ja nyt tietää, että aikaa on yli minuutti. Saa rauhassa leikkiä, Selvinen sanoo.