Merenkurkun Suurmarkkinat satsaa turisteihin

Vaasan Torikauppiaiden järjestämä uusi tapahtuma iskee parhaaseen turistikauteen. Kaksipäiväiset Merenkurkun Suurmarkkinat alkoivat Vaasan kauppatorilla maanantaina.

Merenkurkku
Markkinaväkeä Merenkurkun suurmarkkinoilla
Merja Siirilä / Yle

Merenkurkun Suurmarkkinoista aiotaan uutta kaupunkifestivaalia Vaasaan. Tavoite on tuoda esille paikallisia ruokaherkkuja sekä kädentaitajia ja alkutuottajia. Vaasan torikauppiaiden puheenjohtaja Jari Sundell kertoo jo ensimmäisen päivän olleen positiivinen yllätys. Järjestäjät uskovat, että tapahtuma saa jatkoa tulevaisuudessa. Sundell uskoo, että Suurmarkkinat tuo torille tarvittavaa piristystä.

- Vaasan tori on muuttunut vuosien varrella erikoiseksi, että lauantait ovat ainakin itseni kohdalla kesällä se hiljaisin päivä. Viikolla ihmiset liikkuvat paremmin. Johtuuko se siitä, että turisteja ei Vaasassa ole niin paljoa ja vaasalaiset suuntaavat paljon mökeille ja saaristoon, vaatteita myymässä ollut Sundell miettii.

Merenkurkun Suurmarkkinat markkinoi itseään koko perheen tapahtumana, johon kuuluvat oleellisena osana myös esiintyjät. Tiistaina vuorossa on live-esiintyjiä, kuten Moving Mehari Band sekä Mirva Viitala yhtyeineen. Markkinoiden ajan torilla musisoivat myös kaupungin palkkaamat katusoittajat. Suuri panostus suurmarkkinoilla käytetään turisteihin.

- Markkinoilla on ajateltu ulkomaalaisia turisteja, jotka haluavat paikallista tavaraa ja tuotteita ostaa matkamuistoiksi, Sundell kertoo.